duminică, 19 iulie 2009

Securitate Globala si Nationala. Imaginea asupra lumii in care traim.

Imaginea asupra lumii in securitatea globala.
Viziunea de ansamblu asupra lumii – cale catre autodistrugerea sau salvarea umanitatii.
Viziunea de ansamblu asupra lumii – arma de prioritate Nr. 6 in directia manipularii globale.



Dupa ce am publicat aici primele cateva articole despre problematica securitatii globale, am primit o multime de indemnuri pentru a scrie despre asta in continuare. Astazi vreau sa vorbesc despre o problema extrem de importanta legata de securitatea si manipularea globala. Pentru a intelege mai profound procesele globale este absolut necesar sa ne descurcam si sa intelegem untr-un astfel de concept precum cel legat de imagine de ansamblu asupra lumii in care traim cu totii. Desi conceptul de imagine asupra lumii pare a fi unul pur filosofic va asigur ca nu este deloc asa. Intelegerea corecta a lumii in care traim, sau intelegerea gresita a acesteia este o problema extrem de importanta, mai ales pentru cei care fac tot felul de strategii politici, economice, administrative.
Imaginea asupra lumii sau conceptia despre lume este un instrument foarte puternic in mainile globalizatorilor, cu ajutorul caruia reusesc sa tina in stapanire si manipulare o lume intreaga si evident nu pentru binele tuturor pamantenilor, ci numai si numai pentru binele si prosperitatea unui grup destul de restrans de oameni. Binele si raul este tratat diferit in dependenta de cercul de oameni in care se folosesc acesti termeni.
Asa a fost si asa va fi tot timpul. Unii au dreptate altii au bulanul si ca ironie a sortii mereu castica cei cu bulanul. Din experienta mea, binele intotdeauna invinge raul, dar nu si la Stirele de la ora 5. De fapt la oricare program de stirui nu ai privi, observi ca binele este aproape mereu invins.
Haideti sa ne scufundam din ce in ce mai adanc in aceasta problematica si sa vedem din ce este compusa si cu ce se mananca.
Pentru a incepe aceasta incursiune trebuie sa pornim de la astfel de notiuni precum: Trinitatea informatie - materie - masura. (Inca de la inceput trebuie sa acceptati ca au existat odata in trecutul indepartat oameni care se deosebeau de noi cei de astazi prin toate, incepand de la constiinta si terminand cu orice altceva. Au existat oameni care aveau o intelegere a lumii mult mai completa decat o avem noi astazi. Ceia ce stim noi astazi despre ei din manualele de istorie este total gresit. Noi presupunem ca oamenii din trecutul planetei noastre credeau ca pamantul e rotund si se tine pe trei balene. Vreau sa spun ca asa este, aveau perfecta dreptate. Pamantul intr-adevar este plat si sta pe trei balene, sau pe trei elefanti in dependenta de cultura in care se vorbea despre aceste lucruri. Numai ca ceea la ce se refereau ei atunci si ceea ce intelegem noi astazi prin aceste cuvinte este atat de diferit si greu de cuprins, incat mai degraba suntem inclinati sa credem ca stramosii nostri habar nu aveau pe ce lume traesc. Vreau sa spun ca cei care habar nu au pe ce lume traiesc suntem chiar noi. Noi cei de astazi abea acum nu mult timp liber am descoperit unele planete din sistemul nostru solar, pe cand stramosii le cunosteau atat de bine incat le dadusera si nume. Aveau calendare atat de exacte, incat noi cei de astazi, abea daca reusim sa intelegem metoda de calcul al lor.
Nu stim aproape nimic despre acele timpuri, nici despre spiritualitatea lor, nici despre filosofia de viata, psihologia relatiilor. Avem niste pareri despre trecutul pamantului si oamenilor care au trait aici total eronata. Istoria a fost scrisa si rescrisa di mii de ori in dependenta de necesitati, politici, interese. Ce a fost in realitate pe pamant, cum au trait oamenii, ce nivel de constiinta aveau, care erau modalitatile de gandire dominante si multe altele cunosc un cerc destul de restrans de oameni. Daca ai incerca sa descrii, sa povestesti viata si gandirea, simtamintele oamenilor de candva, noua ni s-ar parea o poveste frumoasa, o fantasma care nu avea cum sa fie reala. Si totusi viata oamenilor de candva era o adevarata poveste.
Inca in acele vremuri oamenii stiau cu mult inaintea aparitiei crestinismului, ca la baza tuturor lucrurilor stau trei puteri (trei balene, trei elefanti, trei copaci, trei stanci, trei bivoli – in diferite popoare aceste puteri erau reprezentate in simboluri diferite) In toate exista trinitatea, in fapte, in gandire, in munca, in creatie...Trinitate, adica trei in toate – materie, informatie, masura. Apoi au venit baietii destepti si au pacalit in timp o lume intreaga aratandu-le ca de fapt doua sunt in toate – binele si raul, alb si negru, sus si jos. Asa a aparut dualitatea, si daca o cetate este divizata in interiorul ei va maii sta oare aceasta in picioare? Nu! Caramida pe caramida nu va mai ramane, totul se va narui, pentru ca din minciuna nu are cum sa apara decat alta minciuna. Din fals nu are cum sa apara decat un alt fals. Folosind aceasta minciuna a dualitatii unii au reusit sa stapaneasca si sa devida o lume intreaga in propriile lor interesuri. Astazi acest lucru se vede mai bine ca nici odata. Ar fi mult de vorbit pe aceasta tema, dar chiar si mie uneori mi se face frica ca nu voi fi inteles si in loc de ceva util si constructiv atat pentru voi cat si pentru mine va rezulta o revolta a mintii, o neintelegere, si o respingere. Unele lucruri trebuiesc spuse in soapta si cine are urechi le va auzi.
Sa vedem cum s-a intamplat trecerea de la trei in toate la doua in toate, dar si alte lucruri care au modificat in mod fals imaginea oamenilor asupra lumii. Va dati seama si astazi exista milioane de oameni care sunt convinsi ca noi provenim din maimute. Incearca sa-i convingi pe acesti urmasi ai maimutei ca sunt altceva, ca provin din altceva, ca sunt rodul creatiei unui creator si iti vor sari la gat ca sa te convinga ca intr-adevar provin din maimute. Probabil pentru ei e mai linistitor sa stie ca provin din maimute, din orangutani, din ce vor ei, numai de la Dumnezeu sa nu fie.



Voi incerca in acest articol sa folosesc cuvinte cat mai simple si sa ma fac inteles, astfel incat sa nu supar pe nimeni, nici pe cei care provin din maimute, nici pe cei care provin din nustiu ce monocelulare care au cunoscut o dezvoltare incredibila pana au ajuns oameni si aici totul s-a oprit.
Omul percepe intreaga lume inconjuratoare prin intermediul organelor de simt, adica prin intermediul analizatorilor (ochi, nas, limba, ureche, piele)



In Univers toate procesele poarta un caracter oscilator, vibrational. Lumina este oscilatie, sunetul este oscilatie, electronul oscileaza - se roteste in jurul atomului, iar acesta din urma oscileaza in interiorul moleculei, Pamantul se roteste in jurul axei sale si in jurul Soarelui, Luna se roteste in jurul Pamantului, chiar si sistemul nostru solar se roteste in jurul a ceva din Galaxie. Cu alte cuvinte absolut totul in Univers reprezinta oscilatie, toate procesele au caracter oscilator. Universul vibreaza si este mental. Acesta fraza a fost spusa nu acum ci cu foarte mult timp in urma. Totul se misca, totul oscileaza, totul tremura, sau vibreaza daca doriti. Undele radio si oricare alte unde reprezinta in cele din urma tot niste vibratii, oscilatii electromagnetice sau de alta natura. Toate aceste oscilatii omul le percepe prin intermediul organelor de simt, numiti si analizatori in psihologie. Este adevarat ca analizatorii omului in comparatie cu aceiasi analizatori ai diferitelor animale au anumite limite, sau cel putin asa poate sa para (cainele are un analizator olfactiv mai sensibil decat al omului, dar omul nici nu are nevoie pentru supravetuire de un analizator atat de sensibil; natura nu isi cheltuie resursele aiurea si daca a inzestrat omul cu un anumit analizator de o anumita sensibilitate si performanta inseamna ca exact atat are nevoie omul pentru a supravetui), dar suntem oameni si analizam lumea inconjuratoare cu ceea ce avem. Este adevarat ca fiecare analizator in parte poate fi dezvoltat pana la limite de neinchipuit, dar asta o fac numai cei pusi pe treaba in mod serios, cei care detin vointa necesara, scopul si motivatia suficient de puternice, dar si psihotehnologiile necesare si eficiente pentru a atinge acest scop.



Inca din scoala, probabil, fiecare a invatat ca exista mai multe spectre de oscilatii. De exemplu, analizatorul vizual lucreaza cu spectrul vizibil al oscilatiilor electromagnetice. In general lumina o putem intelege ca un set de oscilatii electromagnetice care nimeresc in spectrul vizibil pentru analizatorul nostru. Sunetele sunt percepute de analizatorul auditiv care prelucreaza un set de oscilatii din spectrul auditiv. Mirosurile reprezinta o modalitate de percetie a lumii la nivel molecular. La fel stau lucrurile si cu ceilalti analizatori. Nu vreau sa dezvolt aici prea mult informatiile legate de proprietatile si limitele fiecarui analizator in parte, dar fiecare care doreste poate sa faca acest lucru, deoarece exista pe aceasta tema o multime de surse de informatii. Lumea analizatorilor detine foarte multe curiozitati, secrete, informatii absolut fascinante. Cine doreste se poate informa in aceasta privinta si nu ii va pare rau de timpul acordat lecturii despre analizatori.
In lumea actuala sunt recunoscute oficial, la toate nivelele stiintifice existenta acestor cinci analizatori sau a celor cinci simturi. Inca nu este recunoscut in totalitate si in toate cercurile stiintifice un alt analizator si anume – ecosbiomembrana sau biocampul, termen cunoscut aproape de toti. Exista numeroase cercetari si dovezi stiifintifice care arata utilitatea si modul de functionare al acestui ,,analizator,, dar, inca, nu s-a ajuns la un numitor comun general acceptat in toate cercurile stiintifice. Nu se doreste sa se ajunga la acest numitor in mod real, inca nu exista suficiente dovezi stiintifice, care in mod cert sa impace pe toata lumea, insa asta e o alta problema, poate ca e doar o problema de timp.
Vorbind de biocamp sau bioenergie trebuie sa stiti cel putin ca omul prin intermediul acestui sistem emite si receptioneaza necontenit anumite oscilatii sau unde, din Cosmos si spre Cosmos, sau altfel spus omul percepe permanent informatii din lumea inconjuratoare si emite informatii spre lumea din jur. Un astfel de exemplu banal este urmatorul: pe Soare se produce o explozie de protuberanta si in 7-8 minute acea unda atinge suprafata Pamantului influentand sistemele energetice a tuturor fiintelor vii si omul in acel moment deodata sufera un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Sistemul cardio-vascular al omului datorita acestor explozii de pe Soare fie se contracta, fie se dilata cauzand diferite forme de accidente la nivelul sistemului cardio-vascular sau comportamental al oamenilor. Astazi toata lumea stie si chiar se fac o multime de pronosticuri legate de activitatea solara, astfel incercand sa scoata la iveala zilele favorabile si nefavorabile pentru diferite categorii de oameni, ce sufera de cele mai diferite afectiuni. Acest lucru ne demonstreaza ca activitatea electromagnetica a Soarelui se rasfrange direct si extrem de puternic asupra activitatii si sanatatii omului si a omenirii in general, pentru ca, la fel de bine se stie ca, atunci cand Soarele intra intr-o faza de activitate accentuata in lume se produc o multime de accidente, tensiuni, agresivitati…ceea ce, inca odata ne arata ca omul receptioneaza si reactioneaza la toate aceste oscilatii ale activitatii solare.
Astazi in lume exista o preocupare foarte mare a anumitor grupuri de interese pentru ceea ce noi cu totii numim biocamp, bioenergie, emisie si receptie prin intermediul structurilor bioenergetice ale omului, iar acest lucru nu este deloc intamplator. In aceasta directie se cheltuie o multime de bani si se fac o multime de cercetari, insa nu va asteptati ca rezultatele cercetarilor sa devina publice prea curand. Este clar de ce? Majoritatea oamenilor de pe langa stiinta (invatatori, profesori universitatri si chiar unii academicieni trimbiteaza in gura mare – nu exista bioenergie, nu exista biocamp, dar in acelasi timp oamenii din interiorul stiintei fac o mutime de cercetari in aceasta directie si cheltuie sume impresionante de bani. Cneltuiesc bani pentru ceea ce nu exista? Trebuie sa stiti ca au existat si exista in continuare oameni de stiinta si oameni de pe langa stiinta, la fel cum exista oameni din teatru si oameni de pe langa teatru. Unii, cei din interior cunosc realitatea stiintifica cu totul altfel decat raspandacii de pe langa stiinta, decat trepadusii de pe langa teatru.
Concluzia este ca omul percepe tot ce se intampla in mediul incunjurator prin intermediul organelor de simt, incluzand aici si biocampul sau aura (sistem de corpuri energetice limitate care rezoneaza pe diferite spectre de oscilatii electromagnetice fine), care prelucreaza diferite seturi de oscilatii electromagnetice intr-un anumit spectru.
Deoarece omul percepe lumea incunjuratoare prin toate aceste sisteme are posibilitatea astfel, sa cumuleze un volum de informatii extrem de mare. O parte din aceasta informatie este constientizata, iar alta parte nu ajunge pana la nivelul constiintei din cele mai diferite cauze. Cauza principala este desigur omul ca sistem, care a ajuns sa fie deformat, impur, plin de toxine…Daca ne referim la volumul de informatii care ajunge sa fie constientizat atunci trebuie sa stiti ca intreaga informatie omul o aseaza in constiinta lui in diferite ,,sertare,, nu la intamplare, ci intotdeauna numai si numai conform cu structura propriei lui constiinte. Constiinta umana se structureaza intr-un mod sau altul, graviteaza in jurul unui punct central sau a altuia in dependenta de imaginea pe care o avem asupra lumii in care traim. Aceasta imagine face ca anumite informatii sa devina valoroase sau nu, sa fie luate spre atentie sau sa fie ignorate. Putem spune ca imaginea asupra lumii este cea care triaza si aranjeaza informatiile in interiorul spatiului constiintei.
Trebuie sa mai stiti ca, pana la urma, omul are doar doua posibilitati sa perceapa lumea si tot ce se intampla in jurul lui fie in mod corect, fie incorect. Atat! A treia nu ne este data. Unii percep lumea mai aproape de modul corect, altii percep lumea si pe ei in lume in mod gresit si astfel, intre acestea, deja, foarte usor se poate isca orice conflict. In dependenta de modul nostru de perceptie a realitatii ( fie ca este vorba de realitatea obiectiva sau de realitatea subiectiva) apar si urmarile. Urmarile ce sunt produse fie de perceptia corecta a realitatii, fie de perceptia gresita produc evenimente, miscari, dorinte, motivatii, scopuri de care pana la urma poate sa depinda viata sau moartea unor popoare intregi sau chiar a omenirii. Astfel, daca omul apreciaza corect lumea inconjuratoare, percepe corect ceea ce se intampla in lume in general si in imediata lui vecinatate, vede clar procesele sociale, tendintele…atunci acesta in mod evident va lua decizii corecte in toate aceste situatii. Daca, insa omul percepe gresit lumea, apreciaza gresit tot ce se intampla in proximitate si in lume, in general, atunci in mod evident va fi inclinat sa ia decizii gresite, eronate, exagerate sau va ignora in general anumite situatii, ceea ce chiar se intampla astazi cu majoritatea oamenilor. Uneori am impresia ca ei in general nu percep nimic, nu percep lumea si pe ei in lume in nici un fel. Ce mai e si cu imaginea asta supra lumii? Nu ne intereseaza! Ne descurcam si fara asta! Nu va intereseaza? In zadar! Daca nu te intereseaza pe tine, poate ii intereseaza pe altii, care exact prin aceasta fisura te vor manipula pana la insuportabilitate. Cel care percepe cat mai amplu si mai corect lumea inconjuratoare poate lua decizii corecte, poate face alegeri corecte, se orienteaza corect atat in prezent cat si in viitor, poate construi actiuni de preventie si de contracarare. Cine nu – nu! Dumnezeu cu mila!
Sa va dau cateva exemple legate de modul corect sau gresit de perceptie a realitatii. Cunosc un om care a suferit un accident rutier destul de grav, iar aici a ajuns datorita modului gresit de perceptie. Acesta era atat de beat incat i se dubla imaginea in fata ochilor, in loc de un om acesta vedea doi. Se intorcea asa cum putea spre casa si deodata in fata lui a aparut o Dacia, la care ii functiona un singur far. Acesta a crezut ca spre el se indreapta doua motociclete si a vrut sa treaca printre ele. Astfel a ajuns pe capota masinii, iar de acolo in gradina unui gospodar. S-a trezit undeva printre tufele de rosii ale omului si nu putea intelege cum dracu a ajuns el acolo si i se parea foarte amuzant. Teleportare nu gluma! Fiind in stare de soc, inca nu simtea durerea, dar, cand a dorit sa se ridice a simtit durere mare in picioare. Asa a descoperit ca teleportarea l-a costat doua picioare rupte, cateva coaste rupte si fisurate si cateva luni bune de imobilitate si ghips.
Demonstratie, miting, ce este asta? Oamenii se lupta pentru drepturile lor sau, dimpotriva, acestia sunt folositi pentru realizarea a cu totul si cu totul altor scopuri? Multe astfel de exemple as putea aduce aici, care la prima vedere par a fi niste fenomene evidente si clare, dar, daca privesti mai atent si mai adanc se deschide cu totul alta realitate la fel de evidenta si clara dar diferita, care nu se vede de la suprafata niciodata.
Astfel, din perceptia corecta sau incorecta a realitatii usor putem vedea ca din aceasta cauza oamenii pot trai fie in armonie unul cu altul si cu ei insisi, sau dimpotriva pot trai luptandu-se permanent si exploatandu-se unii pe altii.



Unii ii pot vedea pe ceilalti ca pe niste dobitoace vorbitoare, nedemne de respect si buni doar pentru a-i utiliza in propriile interese. Noi, cei de astazi, exact intr-o astfel de civilizatie traim, civilizatia turmo-elitara, in care unii forte putini, ii folosesc pe altii foarte mult ca pe niste instrumente pentru atingerea scopurilor lor. Din acest motiv am ajuns la o criza de omenie, de care nu s-a vorbit niciodata nicaieri ( toti luau spagi, comisioane peste comisioane, unul produce si unul vinde, dar, intre acestia doi sunt o sumedenie de firme parazitare, care vor si ele sa traiasca asa ca mai adauga un comision, apoi birocratia, apoi deputatii…elita) Aceasta criza de omenie, de bun simt, de intelegere a mecanismelor vietii a condus treptat catre o criza financiara, care la randul ei s-a dezvoltat intr-una economica. Ultima se va dezvolta intr-o criza de sistem, apoi in una morala, apoi va apare o criza de principii, de valori, de viziune, de orientare, de ideologie…Travaliul copilului cat si al civilizatiei in intregime este un proces extrem de dureros si chiar riscant. Dar, numai asa ne putem naste si ajunge intr-o alta lume – cea a Varsatorului.



Concluzia este ca, perceptia lumii inconjuratoare in mod corect sau incorect ne conduce la aprecieri, decizii, comportamente corecte sau incorecte de care depind viata, moartea, fericirea sau nefericirea, bucuria sau suferinta atat a unui individ singular, a unui stat sau a unei civilizatii umane in intregime. Toate acestea la un loc determina imaginea asupra lumii in care traim si ca urmare a acestei imagini se dezvolta un anumit tip de filosofie, idiologie, psihologie, finante, politica, industrie, un anumit tip de drept civil si legislatie…
Ce se intelege sub termenul de imagine asupra lumii? Aceasta reprezinta totalitatea principiilor, parerilor, convingerilor, credintelor…, care determina atitudinea si comportamentul omului in relatie cu lumea inconjuratoare cat si cu sine insusi.
Sa ne imaginam un astfel de tablou. Iata, undeva iese fum din cosul unei uzine, alaturi, undeva avioanele militare arunca tot felul de bombe, curge un rau, pasarile zboara, iarba creste, copacii fac umbra si undeva un grup de oameni demonstreaza pentru cresterea salariilor, altii vor monarhie, altii nici ei nu stiu ce vor si se bat cu jandarmii dupa un meci de fotbal. ,,Lumea e complexa si are multe aspecte”. Omul priveste in felul lui de o parte si de cealalta a raului si in baza propriilor convingeri, filosofii, pareri, propriei lui imagini asupra lumii isi formeaza o anumita atitudine fata de lume, de natura, fata de alti „copamanteni” si chiar fata de el insusi. Astfel, omul ajunge sa aiba o anumita parere in relatie cu orice - procese sociale, economie, politice, fotbal...Insa toate aceste convingeri si atitudini nu se formeaza niciodata de la sine asa pur si simplu, pe un teren gol. Totalitatea convingerilor, parerilor, atitudinilor se formeaza in baza viziunilor si ideilor filosofice, psihologice, religioase, morale, etice si estetice cat si politice pe care le are omul. Daca acestea din urma ar putea fi sterse din constiinta omului atunci, acesta in general nu ar putea sa-si construiasca vreo oarecare convingere, atitudine, principiu sau comportament relativ stabil in relatie cu ceva. Insa, dintre toate cele enumerate mai sus, doar filosofia este cea care uneste la un loc, sudeaza si creeaza o imagine asupra lumii in forma finita. Astazi avem o anume imagine asupra lumii si de aici o ,,calitate,, a vietii deoarece ne folosim de o anumita filosofie. Asadar, dintre toate stiintele, doar filosofia este cea care, unind la un loc toate sistemele filosofice, toate elementele despre imaginea lumii, teorii, principii, legi, adevaruri, ne ofera o imagine finita si de dorit cat mai completa asupra lumii in care am trait si traim cu totii.
Cate tipuri de imagini asupra lumii exista?
Daca cautam prin diferite dictionare filosofice vom gasi acolo tot ce dorim si ce nu dorim, ce ne este de folos si ce nu. Vom gasi o sumedenie de clasificari, dar, daca dorim sa fim scurti, clari si cuprinzatori in acelasi timp, atunci ducand lucrurile la extrema vom descoperi ca lucrurile sunt mult mai simple. Astfel vom ajunge mai devreme sau mai tarziu, sa intelegem ca in realitate exista doar o clasificare destul de clara si anume :
A. 1.Exista viziunea materialista (este cea care predomina astazi in civilizatia noastra)
2. Viziunea idealista
Aceste doua viziuni in lumea moderna se mai numesc si astfel:
B. 1. Viziunea stiintifica (adica materialista)
2. Viziunea religioasa ( idealista, altfel spus)
Pornind de la aceste doua clasificari mari si late vom ajunge sa descoperim o multime de clasificari, care de fapt sunt acelasi lucru doar ca poarta nume diferite, acelasi produs in ambalaj diferit, acelasi om, caciulele sunt diferite! Este evident sa fie asa in lumea asta, deoarece fiecare doctor in stiinte trebuie sa-si aduca contributia lui, trebuie sa se mai ia un doctorat, un salariu...In extrema, toate aceste filosofii pot fi reduse la doua modele de baza: modelul caleidoscopic si modelul mozaic Atat! Nu cautati ca nu veti gasi altceva. Veti gasi termeni diferiti, aceeasi mancare in farfurii diferite.
In modelul caleidoscopic conceptia de baza este; totul in lumea asta este rezultatul intamplarii, totul este un haos care tinde sa se organizeze, legatura de cauzalitate si efect lipseste…In viziunea mozaica, lumea este unitara si completa, exista o singura lume in care totul este interconectat si interdependent, totul este organizat, exista legatura evidenta dintre cauza si efect, toate procesele si fenomenele sunt legate in masura dezvoltarii lor.
Cu totii stim ce reprezinta o imagine mozaica. In marele orase oamenii pot sa vada astfel de imagini compuse din cele mai diferite pietricele colorate. Daca in aceasta imagine, care reprezinta un personaj sa zicem lipsesc cateva pietricele, care ar trebui sa ocupe locul irisului sau a sprancenelor, unei oarecare unghii…, omul poate mental sa reconstruiasca acele lipsuri si va vedea imaginea in anasamblu, chiar si fara acele pietricele. Omul nu va zice ca vede in loc de un personaj o floare doar pentru ca lipsesc cateva pietricele. Mental acesta va completa lipsurile si isi va da sema exact despre ce este vorba. In modelul caleidoscopic totul se modifica radical doar in urma unei simple atingeri, exact ca in acea jucarie din copilarie in care priveai si puteai vedea o imagine foarte frumoasa, dar care rapid se schimba in alta poate la fel de frumoasa la o simpla rasucire a jucariei.
Pana aici nimic nu pare a fi deosebit, destept. Asa este stim cu totii! Insa in spatele acestor doua modele se ascund urmari deosebit de puternice. Intreaga stiinta academica a zilelor noastre se bazeaza pe modelul caleidoscopic al lumii, totul este haos, totul este intamplare…Intreaga stiinta economica de astazi se bazeaza pe viziunea, invatatura lui Ilia Prigojin. Acesta este un om de stiinta de provenienta rusa, care a trait in Belgia si care s-a stins din acum, cativa ani in urma. Cateva dintre lucrarile cunoscute ale lui sunt ,,Ordine din Haos,, sau ,,Sageata Timpului,,. Prigojin a construit o teorie destul de interesanta dar si controversata astazi de criticii lui. Ce face el in lucrarile sale? El transpune unele procese chimice sau fizice asupra vietii sociale si pune semnul egalitatii intre ele. Adica ceea ce se intampla intr-o reactie chimica este egal si identic cu ceea ce se intampla intr-un anumit proces social. Spre exemplu: ceva se incalzeste, fierbe, dospeste si apar astfel, tot felul de miscari si tensiuni, apoi la un moment dat apare punctul de bifurcatie si reactia trece intr-o alta stare. In general in lumea reactiilor chimice si proceselor fizice astfel de mecanisme exista cu adevarat, dar acestea nu pot fi transpuse asupra vietii sociale, cu atat mai mult nu se poate pune semnul egalitatii intre acestea, desi exista multe similitudini. De ce? Daca s-ar intampla asa in realitate ar rezulta ca noi trebuie sa acceptam ideea ca omul este lipsit de constiinta, ca omul nu este constient si ca orice proces se produce in virtutea anumitor legi si procese in fata carora omul nu are nimic de spus, ca si cum omul si societatea umana ar fi o adunatura de atomi, sa zicem. Prigojin anume asta a si facut in lucrarile si teoria lui – a lipsit omul de constiinta si ratiune. In viziunea lui oamenii si societatea umana este o masa care fierbe, se incalzeste, fuzioneaza si la un moment dat apare punctul de bifurcatie si iata o noua revolutie, un nou razboi, o noua criza sa zicem si omenirea trece astfel intr-o noua stare. Rezulta conform teoriei lui ca toate procesele in sfera sociala sunt haotice, nedirijabile, de nestapanit. Nu o singura data am auzit tot felul de discursuri aprinse ale economistilor si am ramas uimit de fiecare data vazand cum acestia vorbesc din pozitia lui Ilia Prigojin - proces, punct de bifurcare, trecerea la o noua faza sau stare, lumea pentru ei fiind ceva rupt, faramitat, ca si cum procesele economice si sociale sunt desprinse de cele istorice, culturale, tehnologice, morale, culturale…
Iata ca, aceste doua modele de care vorbeam mai sus sunt extrem de importante pentru continutul constiintei noastre, fie ca iti dai seama de acest lucru, fie ca nu.
Omului ii este bagat pe gat una din aceste doua modele. Cum se realizeza o astfel de transmitere a informatiilor? Simplu!
Hai sa ne imaginam toate stiintele care exista sub forma de patratele, triunghiulete si cerculete diferit colorate, deoarece atat in modelul caleidoscopic cat si in cel mozaic pietricelele care compun imaginea sunt unele si aceleasi. Acum avem in fata noastra doua rame in care aranjam la fel acelasi numar de pietricele diferit colorate. Omul sta in fata acestor doua tablouri si le priveste, insa informatia si cunoasterea din aceste doua imagini poate fi adusa spre om ori in forma mozaica ori in forma caleidoscopica. In forma mozaica noi vedem o imagine de ansamblu: o casa care scoate fum pe horn, iarba verde, soarele straluceste, pasarile zboara, pomii stau la locul lor. Acum, daca in aceasta imagine deodata, sa zicem, ca nu mai iese fum pe horn, sau nu mai zboara pasarile, dispare un copac, omul va vedea imaginea in ansamblul ei la fel ca si inainte. Omul va vedea si va interpreta totul la fel, chiar si fara aceste cateva elemente disparate. In modelul caleidoscopic de transmitere a informatiilor si cunoasterii nici nu este nevoie sa eliminam diferite pietricele (adevaruri) diferit colorate pentru a se intelege ceva cu totul nou, este de ajuns sa le schimbam locul si deja vom primi o imagine principial noua, se schimba ierarhiile, modelul, senzatia e alta…Toata stiinta noastra academica, educatia superioara, medie, scolara si chiar prescolara se bazeaza pe modelul caleidoscopic de transmitere (ora de fizica, ora de chimie, ora de religie…la care informatiile se transmit fara nici o legatura una cu alta) a informatiilor dezvoltand in oameni un idiotism caleidoscopic, adica omul asumileaza, mai corect ii sunt bagate in cap o multime de stiinte si cunostinte diferite intre ele, dar sa le uneasca pe toate la un loc, sa creeze o imagine de ansamblu in care sa vada legaturile dintre elemente, functiile, interdependenta, interconexiunea…omul nu poate, asa ca se vede nevoit tot restul vietii sa se arunce dintr-un domeniu in altul, dintr-o zona a constiintei in alta pentru a intelege ceva.
Candva, in trecut chiar si manualele erau construite dupa alte principii. De exemplu, am vazut un manual destul de vechi, care se adresa celor care abia invata sa citeasca. Pe prima pagina era o poezioara, pagina urmatoare avea ceva despre istorie, pe urmatoarea – ceva despre stiintele naturii, ceva despre viata animalelor si insectelor, apoi despre rege si Dumnezeu, apoi urma un basm si tot asa. Aceasta carte era astfel realizata incat il ajuta pe copil sa-si formeze o imagine de ansamblu asupra lumii. Astazi cum stau lucrurile? Intram la ora de fizica, apoi la geografie, apoi la cea de..., de..., de... , si ca rezultat al acestor fractionari omul ajunge sa nu poata vedea legatura dintre elemente, nu este in stare sa vada imaginea de ansamblu. Din acest motiv economistii trateaza societatea ca pe ceva total diferit decat sociologii, acestia la randul lor se raporteaza total diferit decat psihologii. Leguitorul nu tine cont nici de unii nici de altii promulgand legi care vor avea efecte nu numai juridice ci si sociale, economice, psihologice, politice. Leguitorul insa are in vedere numai efectele juridice, poate si politice si atat.



Fiecare crede ca intelege ceva pe bucatica lui, dar nu are cine sa faca din toate aceste bucatele si franturi de cunostinte o imagine de ansamblu. Astfel am intalnit oameni de stiinta, politicieni ai zilelor noastre care nu inteleg ca biserica, religia reprezinta un mijloc de dirijare a milioanelor de oameni, nu pot vedea legatura dintre biserica si ideologie, economie, stat. Unii chiar spun ca biserica reprezinta o institutie ce ar trebui sa fie in afara statului, in afara politicii, uitand complet ca sub influenta viziunilor religioase, a doctrinei, oamenii se ghideaza totusi cumva in aceasta viata, isi infraneaza anumite comportamente, tind sa se comporte intr-un anumit fel. Milioane de oameni fac asta mai mult sau mai putin, tin cont de ce le spune biserica, Biblia, popa…Cum mai putem spune ca religia e separata de stat? Biserica sfinteste armele celor care pleaca la razboi in Afganistan, Irak, iar bisericile de acolo fac acelasi lucru cu armele lor si iata deja putem spune ca e un razboi sfant, pentru ca se face cu arme sfintite.
In acelasi timp, diferite religii au diferite ideologii, crestinismul are o ideologie, religia musulmana are alta ideologie, dar politicienii nostri, reprezentantii puterii, inaintasii nostrii, fruntea noastra, nu inteleg aceste lucruri, nu vad legaturile dintre sisteme, adica imaginea de ansablu. Acestia analizeaza lumea pe bucatele.
La fel stau lucrurile si in medicina. Fiecare medic analizeaza omul pe bucatele, fiecare cu bucatica lui, medic pentru ochi, medic pentru rinichi, pentru ficat…fara nici o legatura unul cu altul. Cine dintre voi s-a dus vreodata la un medic oculist si acesta inainte de a iti prescrie ochelari v-a indrumat catre psiholog sa zicem, sau v-a trimis sa va faceti un control al rinichilor, pentru ca pierderea vederii este foarte mult legata de psihologie si de functionarea corecta a rinichilor si suprarenalelor. Nu se va intampla asta niciodata, pentru ca fiecare este capabil sa vada doar bucatica lui. Fiecare pasarica sa-si cunoasca a sa ramurica. Ramurele sunt multe, dar totusi nu rezulta un copac. Nu e asa? De ce se intampla astfel de lucruri? Pentru ca aproape toti reprezentatantii civilizatiei actuale sufera de idiotism caleidoscopic. Noi nu putem intelege astfel de lucruri precum politica. Eu sunt in afara politicii – zic unii - eu ma ocup de economie, trebuie sa dezvoltam economia, afaceri trebuie sa facem, ce tot atata politica! Insa, politica este un instrument de conducere pentru milioane de oameni si anume viziunile politice determina lumea relatiilor economice. Cum poti fi in afara politicii in astfel de situatie? Vedeti ce prostie caleidoscopica? Poti avea doar iluzia ca esti in afara politicii insa, mai devreme sau mai tarziu vei simti clar cum viziunile politice iti dau afacerea peste cap sau te ajuta sa o dezvolti. Foarte multi oameni de afaceri din fostele tari comuniste la inceput se preocupau doar de afaceri, insa in foarte scurt timp au inteles ca intreaga economie devine din ce in ce mai supusa politicului, astfel au lasat afacerile in seama altora si s-au aruncat in politica, pentru ca de acolo sa-si poata sustine si mai bine afacerile. Legal nici unul dintre ei nu sunt in conflict de interese, pentru ca firmele sunt trecute pe numele finilor, nasilor, verilor, fratilor…fiilor nenascuti, dar in realitate in spatele acestora stau tot ei, fosti afaceristi, actuali politicieni pe care ii doare mintea gandindu-se doar la propriile interese si nicidecum de interesele tarii. Acesti idioti caledoscopici nu pot vedea interesele globale, nici macar interesele intregii tari, pentru ca sunt facuti sa gandeasca pe bucatele…ora de afaceri, ora de politica, ora de partid…De foarte multe ori insa, acestia au observat ca nici in politica, nici in guvern chiar daca te afli, nu poti rezolva totul, pentru ca si aceste nivele sunt supuse politicii globale. Sunt altii mai sus care ne impun reguli, comportamente si legi. Cei de sus au la randul lor propriile interese, doar ca pe o scara mai mare. Toate aceste modalitati de gandire, de atitudine se formeaza in sistemul de educatie nationala. Sistemul educational functioneaza ca si cum doreste in mod special sa produca „idiotei” pe banda rulanta, care niciodata sa nu fie in stare sa lege lucrurile intre ele, ci doar sa vada lumea, viata, omul si pe ei insisi doar pe bucatele. Se vorbeste astazi tot mai mult de modificarea sistemului educational, insa cei care vor sa o faca sunt cu aceeasi mentalitate – caledoscopica. Cine va face schimbarea? Ce fel de schimbare vor sa faca niste idioti care nu sunt in stare sa priceapa nimic? In urma deciziilor luate, dimpotriva se formeaza impresia ca in loc de imbunatatire a sistemului educational acestia urmaresc in mod intentionat inrautatirea si mai mare a sisitemului. Sa scoatem orele de educatie fizica si sport! Adica sa contribuim la productia idioteilor incapabili de adaptare, lipsiti de rezistenta fizica, slabi si necaliti. Sa mai dam o lovitura fondului genetic al neamului prin formarea unei generatii lipsite de capacitatea de a lupta, de a rezista la efort fizic si emotional, supusi, controlabili, manipulabili. Pentru asta sa le dam mancare imbibata cu tot felul de E-uri, sa le luam orele de educatie fizica si sport, sa-i indreptam impotriva parintilor, sa le aratam nimicuri si sa le prezentam pe acestea ca fiind valori, sa legalizam drogurile usoare, lesbianismul si homosexualitatea, prostitutia si bordelurile si uite asa vom reusi sa creem o adevarata generatie de patrioti si iubitori de tara. Altfel spus sa distrugem si mai tare sanatatea neamului, pentru ca sistemele medicale le distrugem mai usor. Ai impresia ca politicienii nostri sunt niste tradatori de tara si de neam, desi nimeni pentru asta nu ii pune la zid, inca nu ii pune, istoria o va face. Toti ca si cum sunt direct interesati si orientati sa distruga neamul romanesc, sa-l saraceasca, sa-l indobitoceasca, parca il pregateste sa-l predea fara lupta in mainele unui oarecare inamic. Idioti caledoscopici!
Asta e realitatea si nu trebuie sa ne ferim de ea. Cand vom intelege asta suficient de profund, va aparea posibilitatea ca ceva real sa inceapa a se schimba. Pana atunci vom trai doar intr-o iluzie a schimbarii. Pleaca un idiot, alegem altul si tot asa in continuare, dar nici unul nu aduce nici o schimbare, desi toti fac spume la gura promitand, mintind in campaniile electorale. Avem nevoie de politicieni noi, cu alta viziune, cu alta perspectiva, tineri, pentru ca cei cu mentalitate marxist – leninista, materialist –idealista, nu vor fi in stare niciodata sa faca ceva, nu ii duce capul, nu au cu ce, iar ceea ce au nu este adaptat realiatii actuale, este invechit, scartie, e ruginit, scoate fum!
Trebuie sa mai stiti ca asocierea de termeni precum - economie eficienta - este o mare prostie produsa de mintea idiotilor caledoscopici. Nu putem vorbi de economie in termeni de eficienta sau ineficienta. Eficienta poate sa fie conducerea economiei, managementul economic, dar nu economia in sine. (Noi avem o economie eficienta sau noi avem o conducere economica eficienta? Economia nici odata nu are cum sa fie de la sine eficienta daca nu avem im primul rand conducatori priceputi, manageri calificati, oameni cu viziuni economice...) Din acest motiv trebuie sa invatam cum se infaptueste o conducere eficienta a economiei, cum se face managementul economic, planuri si strategii. Trebuie sa deprindem metode si tehnici de gestionare, de conducere a economiei. Altfel ajungem iarasi la tampeniile de genul ,,Economia trebuie sa fie economicoasa.” Totul in orice stat depinde de conducere, de management in termenii moderni. Ai niste conducatori buni, ai toate sansele sa ai si o economie eficienta, o politie eficienta, un sistem educational, medical, militar eficient. Daca nu ai asa ceva du-te si invata sau pleaca si lasa locul de conducere altora care se pricep, au abilitati si capacitati de conducatori, pot gestiona astfel de sisteme. Eu sunt psiholog pasionat de munca mea si inteleg aceste nuante ale economiei si ma indoesc ca cei care se ocupa de economia tarii nu inteleg aceste adevaruri. Daca le inteleg dar nu fac nimic inseamna ca im mod intentionat fac planurile MG si astfel devin un fel de tradatori de tara si de neam, daca nu inteleg ce scriu eu aici, inseamna ca sunt niste idioti, pusi doar pe capatuiala, furat, imbogatire cu orice scop si astfel acestea ar trebui fugariti cat mai departe de langa parghiile economice ale tarii. Acestea au uitat ca tara, economia tarii, toate sistemele unui stat sunt conectate si interdependente intre ele exact asa cum stau lucrurile intr-un organism viu. Nu poti nici odata sa traesti sanatos, bine, sa fii fericit intr-o tara bolnava, saracita, furata, pacalita...Odata toate se vor intoarce, roata se invarte, viata curge, totul se schimba si cineva va trebui sa dea explicatii, sa plateasca si nu obligatoriu in fata judecatorului de la tribunal.
Filosofia mai are si o functie metodologica. Metodologia reprezinta un sistem de principii si modalitati de construire si organizare a activitatilor teoretice si practice a oamenilor in viata de zi cu zi. Asa vad eu lucrurile. Metodologia reprezinta radacina oricarei puteri. Totul este determinat de metodologia aplicata, in acelasi timp reprezinta o stiinta despre sistemul de principii si modalitati de organizare si construire a activitatilor umane. Mai putem spune ca metodologia reprezinta baza cunoasterii individuale si independente a lumii in care traim. Cine nu cunoaste metodologiile devine prizionerul celor care le cunosc. Cine cunoaste metodologia, pe acela nu-l poti pacali, nu prea poti sa-l prostesti.
Sa ne aducem aminte de steaua lui David - cele doua triunghiuri, piramide, unul cu varful in sus si altul cu varful in jos. Triunghiul cu varful in sus reprezinta piramida societatii turmo-elitare, iar cel cu varful in jos – piramida cunoasterii. Din acel desen ati vazut ca in partea de sus a triughiului cunoasterii se afla anume stiintele metodologice, care sunt detinute de catre elite, mai jos este situata cunoasterea factologica si cel mai jos este cunoasterea fragmentata – ceea ce invatam noi in toate sistemele educationale si de instruire. Noi suntem serviti cu firimituri, cu ceea ce le scapa zeilor printre degete.
Pentru a indeparta posibilitatea cunoasterii lumii in primul rand trebuie ascunsa, secretizata metodologia. Fara metodologie nu faci nimic. Fara metodologie esti din start un prizioner perfect.



„Priveste la radacini” era o vorba veche, adica cunoaste metodologia! Fara metodologie poti sa stii cate verzi si uscate, ca tot degeaba. Vei avea capul patrat de informatii, dar nu te va ajuta la nimic prin viata. A sti inseamna si presupune a putea, a putea presupune a face. Daca stii, dar nu faci ce stii insemna ca nu poti si atunci degeaba mai stii. Eu pot sa stiu cum se piloteaza un avion, pot invata asta din manuale, dar daca nu pilotez avioane in mod real, inseamna ca nu pot si atunci la ce bun am invatat 5 ani din manuale cum se piloteaza o astfel de nava? Doar ca sa stiu? Sa fiu informat? Sa imi pot justifica prostia?
- Am terminat facultatea de...!
- Si? Ce poti face?
- Pai nu mare lucru, dar stiu, am avut numai note de 10.
- Bine! Du-te! Lasa-ne!
Din acest motiv eu mereu ma inchin numai in fata oamenilor care stapanesc metodologiile si la randul meu ii indemn pe altii sa cunoasca metodologia. Invatati sa deosebiti corectul de gresit, autenticul de fals, realul de iluzie, binele de rau...adevarul de minciuna! Toti credem ca putem face aceste lucruri deja, ceea ce nu este nici pe departe asa. Asta este o alta iluzie ca si aceea conform careia, orice prost se pricepe la politica, fotbal si psihologie.
In Rusia pana in anii 1917 a dominat metodologia bisericeasca bazata pe citate si dogma. Cartea de baza era Biblia si in jurul acestei metodologii se construia statul, relatiile economice, legile... Apoi a aparut o noua metodologie (ideomatul) materialismul dialectic, care foarte usor a indepartat metodologia bisericeasca dogmato-biblica. Cum s-a facut acest lucru? Simplu. Au venit bolsevicii si i-au obligat pe toti sa invete. De la mic la mare, toti in bancile scolare si au inceput sa le inspire, sa le bage in minte noua metodologie. Ideologii produceau tot felul de caricaturi pe seama fetelor bisericesti ca fiind plini de ei, burtosi si satui, in timp ce in tara proletariatul murea de foame. Ii aratau pe acestia ca fiind ostili progresului, dezvoltarii si vointei poporului si in scurt timp vechea metodologie a fost invinsa. (Tot asa foarte se poate usor intampla si cu democratia, deoarece se pot crea astfel de conditii. Cineva candva spunea:,,Dumnezeu sa ne fereasca sa ajunga vre-o data bolsevicii bogati caci vor vinte tara si neamul pana-n temelii. Iata ca bolsevicii au ajuns bogai. In 20 de ani bolsevicii au ajuns mai bogati chiar decat capitalistii in 100 de ani. Asta nu poate sa nu aiba urmari.)
Noua metodologie avea si ea in realitate o sumedenie de bube, de greseli, dar cu toate acestea era una mult mai puternica decat metodologia biblica si astfel, destul de usor a invins-o. Astazi multi incearca sa justifice cumva actiunile acelor vremuri. Insa, daca luati ziarele acelor timpuri veti putea vedea cu usurinta ca insusi poporul era cel care distrugea bisericile si ii prigonea pe popi. De ce? Pentru ca lumea vazusera ca slujitorii bisericilor una vorbeau in altar si alta fac in viata de zi cu zi si atunci, cand poporului i s-a oferit posibilitatea a trecut la fapte de razbunare, de violenta, vandalism si distrugere a celor care il prostea si a tot ceea ce era legat de ei, inclusiv bisericile si proprietatile acestora.
Exact acelasi lucru s-a intamplat si in 1991 in Rusia. Lumea vedea ca secretarul general una vorbea de la tribuna si alta se intampla in viata, comunistii una promiteau si faceau cu totul altceva. De la tribuna totul parea a fi frumos si bine, dar in viata era exact pe dos. Astfel, cand poporului i s-a oferit inca o data posibilitatea a mai vandalizat, a mai distrus, a mai prigonit, s-a mai razbunat pe comunisti si pe Partidul Uniunii Republicilor Sovetice Socialiste. Douazeci de milioane de luptatori ideologici existau in Rusia si totusi nimeni nu a miscat un deget, nimeni nu s-a dus sa apere partidul si nici pe secretarul general, pentru ca, chiar si acestia vedeau clar cum una se spunea si alta se facea chiar si in directia lor. La fel au stat lucrurile si in Romania in 1989, doar ca aici unii s-au miscat ca sa-l apere pe secretarul general si pe tovarasa. Interesele acestora erau mai mari decat a nomenclaturistilor si a luptatorilor frontului nevazut din Rusia. Securistii aici aveau mai multe avantaje, erau mai indoctrinati, deoarece erau capabili sa-i puna la zid pe reprezentantii propriului popor. In Rusia macar aveau grija ca sa amestece natiile si nationalitatile astfel incat securistii rusi ii urmareau pe basarabeni, cei basarabeni pe rusi, ucrainienii pe bielorusi si tot asa se bateau, se schilodeau, se bagau in puscarii intre ei. Nu iti era atat de dureros cand stiai ca un rus te-a bagat in pivnita; aici era mult mai dureros sa stii ca unul de-al tau te-a schilodit, te-a bagat la zdup si asa mai departe. Toti acesti torsionari au ramas nepedepsiti iar fii lor sunt astazi la guvernare sau in pozitii si posturi importante din tara. Nici acest lucru nu poate ramane fara urmari, unele din urmari le traim cu totii chiar in zilele noastre.
Trei generatii de oameni din Rusia si-au insusit metodologia ideomata - idealist materialista, care detine o sumedenie de neregularitati, minciuni si greseli, dar cu toate acestea este practic imposibil sa-i intorci pe rusi la metodologia biserico-religioasa. La fel stau lucrurile si in Romania. Cateva generatii si-au insusit bine de tot metodologia comunista (idealist - materialista) au scapat in sfarsit de ea si acum nici intr-un fel nu ii mai poti intoarce, chiar daca le arati ca parca totusi ceva era mai bine acolo, in comunism. Sarpele nu se poate misca inapoi, numai inainte.Asa se misca si istoria – numai inainte. Vorbesc aici de sarpe ca simbol al dezvoltarii, al miscarii, al energiilor. Directia este mereu inainte, inapoi nu exista calea de intoarcere. Este posibil ca in viitor sa apara ceva asemanator cu ceea ce deja a fost candva, dar asta va fi ceva nou si nu o intoarcere in trecut. Trecutul e trecut. Tigara e fumata. Deja astazi vedem ca lumea incepe sa inteleaga ceea ce eu spuneam cu mai multi ani in urma. Inca prin 1990 spuneam ca democratia este cel mai prost sistem de guvernare dintre toate cele care vor urma sa mai fie. Astfel de pregatiri, de trecere la un nou model de guvernare mondiala se desfasoara pe intreg globul, chiar daca nu va dati seama de asta. Noul sistem va fi un fel de pseudocomunism mondial. Veti vedea. Vom prinde acele timpuri.
Rusia spre exemplu se afla in fata tuturor popoarelor in directia inlocuirii unei metodologii cu alta. Rusia in 1917 a respins ateismul idealist, oamenii au vazut ca in biserica Dumnezeu nu exista, in loc de Dumnezeu acolo era o cu totul alta intelegere a lucrurilor, iar in 1992 au respins ateismul materialist stiintific. Astfel Rusia, ca nici o alta tara din lume este cea mai pregatita pentru insusirea metodologiei holistice a lumii, a imaginii nu pe bucatele, ci in intregime a constructiei lumii. Este adevarat ca si noi, adica Romania nu a ramas foarte mult in urma in aceasta directie, dar noi in comparatie cu ei avem nevoie de lideri, precum Putin si altii, care sa vina la putere si cu o mana mai puternica sa restabileasca ordinea si functionarea institutiilor si statului in sine, pentru a sprijini poporul in trecerea spre o alta metodologie, pe care fie noi ne-o insusim, fie ne va fi impusa din afara, ceea ce va fi mai rau, pentru ca cei care vin cu metodologia tot ei si conduc. Cei care detin metodologia sunt adevaratii stapani ai tarii. Acestea pot sa nici nu traiasca printre noi si nu este deloc obligatoriu sa fie romani.
Concluzia este ca pentru a ingreuna sau chiar a face imposibila cunoasterea lumii in care traim este necesar a ascunde sau a secretiza metodologia, ceea ce a si facut preotimea sfanta a Egiptului antic. Incepand de acolo ni se trage noua, tuturor.
Sa facem un scurt rezumat.
Ce este idealismul?
Cuvantul provine de la (frantuzescul idealisme + grecescul Idea = idee). Idealismul reprezinta o invatatura filosofica antica despre constructia ideala si spirituala a lumii, care nu respinge natura si materia, ci, doar le considera inferioare in raport cu spiritul, deci nu reprezinta natura adevarata a existentei. Invatatura opusa este materialismul (materialism dialectic = concepţie filosofică întemeiată de Karl Marx şi Friedrich Engels; ştiinţa despre raportul dintre materie şi conştiinţă, despre legile cele mai generale ale schimbării şi dezvoltării naturii, societăţii şi gîndirii, care este în acelaşi timp baza filozofică a marxismului; materialismul dialectic reprezintă unitatea dintre metoda dialectică marxistă şi materialismul filozofic marxist. "Filozofii n-au făcut decît să interpreteze lumea în diferite moduri; important este însă a o schimba." - Karl Marx, Teze despre Feuerbach. Materialismul dialectic este o concepţie ştiinţifică asupra lumii şi, totodată, o metodă revoluţionară de cunoaştere şi de transformare a realităţii. Apariţia materialismului dialectic reprezintă o profundă revoluţie săvîrşită în filozofie).
Ce ne spune Biblia?
Prima carte a lui Moise. Geneza.
La început, Dumnezeu a făcut cerurile şi pământul.
Pământul era pustiu şi gol; peste faţa adâncului de ape era întuneric, şi Duhul lui Dumnezeu se mişca pe deasupra apelor.
Procesul Creatiei:
Ziua 1. Dumnezeu a zis: Să fie lumină! Şi a fost lumină. Dumnezeu a văzut că lumina era bună; şi Dumnezeu a despărţit lumina de întuneric. Dumnezeu a numit lumina zi, iar întunericul l-a numit noapte. Astfel, a fost o seară, şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua întâi.
Ziua 2. Dumnezeu a zis: Să fie o întindere între ape, şi ea să despartă apele de ape. Şi Dumnezeu a făcut întinderea, şi ea a despărţit apele care sunt dedesubtul întinderii de apele care sunt deasupra întinderii. Şi aşa a fost. Dumnezeu a numit întinderea cer. Astfel, a fost o seară, şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a doua.
Ziua 3. Dumnezeu a zis: Să se strângă la un loc apele care sunt dedesubtul cerului, şi să se arate uscatul! Şi aşa a fost. Dumnezeu a numit uscatul pământ, iar grămada de ape a numit-o mări. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun. Apoi Dumnezeu a zis: Să dea pământul verdeaţă, iarbă cu sămânţă, pomi roditori, care să facă rod după soiul lor şi care să aibă în ei sămânţa lor pe pământ. Şi aşa a fost. Pământul a dat verdeaţă, iarbă cu sămânţă după soiul ei, şi pomi care fac rod şi care îşi au sămânţa în ei, după soiul lor. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun. Astfel, a fost o seară, şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a treia.
Ziua 4. Dumnezeu a zis: Să fie nişte luminători în întinderea cerului, ca să despartă ziua de noapte; ei să fie nişte semne care să arate vremurile, zilele şi anii; şi să slujească de luminători în întinderea cerului, ca să lumineze pământul. Şi aşa a fost. Dumnezeu a făcut cei doi mari luminători, şi anume: luminătorul cel mai mare ca să stăpânească ziua, şi luminătorul cel mai mic ca să stăpânească noaptea; a făcut şi stelele. Dumnezeu i-a aşezat în întinderea cerului, ca să lumineze pământul, să stăpânească ziua şi noaptea, şi să despartă lumina de întuneric. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun. Astfel, a fost o seară, şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a patra.
Ziua 5. Dumnezeu a zis: Să mişune apele de vieţuitoare, şi să zboare păsări deasupra pământului pe întinderea cerului. Dumnezeu a făcut peştii cei mari şi toate vieţuitoarele care se mişcă şi de care mişună apele, după soiurile lor; a făcut şi orice pasăre înaripată după soiul ei. Dumnezeu a văzut că erau bune. Dumnezeu le-a binecuvântat, şi a zis: Creşteţi, înmulţiţi-vă, şi umpleţi apele mărilor; să se înmulţească şi păsările pe pământ. Astfel a fost o seară, şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a cincea.
Ziua 6. Dumnezeu a zis: Să dea pământul vieţuitoare după soiul lor, vite, târâtoare şi fiare pământeşti, după soiul lor. Şi aşa a fost. Dumnezeu a făcut fiarele pământului după soiul lor, vitele după soiul lor şi toate târâtoarele pământului după soiul lor. Dumnezeu a văzut că erau bune. Apoi Dumnezeu a zis: Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ. Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut. Dumnezeu i-a binecuvântat, şi Dumnezeu le-a zis: Creşteţi, înmulţţi-vă, umpleţi pământul, şi supuneţi-l; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului, şi peste orice vieţuitoare care se mişcă pe pământ. Şi Dumnezeu a zis: Iată că v-am dat orice iarbă care face sămânţă şi care este pe faţa întregului pământ, şi orice pom, care are în el rod cu sămânţă: aceasta să fie hrana voastră. Iar tuturor fiarelor pământului, tuturor păsărilor cerului, şi tuturor vietăţilor care se mişcă pe pământ, care au în ele o suflare de viaţă, le-am dat ca hrană toată iarba verde. Şi aşa a fost. Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse; şi iată că erau foarte bune. Astfel a fost o seară, şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a şasea.
Ziua 7. În ziua a şaptea Dumnezeu Şi-a sfârşit lucrarea, pe care o făcuse; şi în ziua a şaptea S-a odihnit de toată lucrarea Lui pe care o făcuse.
Pentru ce am adus eu aici aceste informatii din Biblie? Credeti in aceasta informatie, in acest mod de creatie, o recunosteti, o acceptati, o interiorizati, o internalizati sau nu, este dreptul dumneavoasta. Daca doriti puteti sa acceptati informatia fara nici un fel de rezerva, fara nici un pic de gandire, puteti accepta pana la urma si ca Dumnezeu se odihneste, doarme, are concedii, pleaca in alte galaxii in excursie sau in vizita la un alt Dumnezeu amic de-al Lui, sau puteti sa nu acceptati aceasta idee, este dreptul dumneavoastra, e treaba voastra ce faceti.
Coranul spune ca Alah, adica Dumnezeu nu are nici odihna, nici somn si ca nu exista Dumnezeu mai mare ca El. In descrierea coranica a realitatii si a lui Dumnezeu se spune ca Universul este vesnic, ca a existat dintotdeauna si Dumnezeu niciodata nu se odihneste. Totul in Univers ii apartine lui Dumnezeu ( Alah). In Biblie, pe de alta parte se spune ca la un anumit moment in Univers nu era nimic si ca Dumnezeu este cel care a creat totul. Nu vi se pare un paradox? Universul nu exista, dar atunci unde se afla Dumnezeu care a creat Universul? Era in afara Universului, Infinitului, Necuprinsului? Cum se numeste acel loc? Universul 2 ? Astfel, deja ne lovim de doua conceptii. Ori Universul e vesnic si infinit si a existat dintotdeauna si in care toate procesele sunt dirijate, conduse, stapanite, ori nu exista nimic si din nimic Dumnezeu a creat Universul. Daca spatiul, Universul nu exista ci a fost creat, de unde a venit Dumnezeu? Vedeti cate dureri de cap. Poti sa si innebunesti. Trebuie sa stiti ca toti oamenii de stiinta din lume vorbesc despre explozia primordiala, despre Big Bang-ul initial avand in vedere prin acest lucru numai despre un fragment al Universului. In Univers la un moment dat s-a produs o explozie, in urma careia a aparut un nou sistem solar cu o planeta inzestrata cu viata biologica. Conducatorul, (Vedeti, chiar si aici vorbim despre un conducator - cel care a detonat intreaga masa de material de constructie, a stapanit, a controlat si a creat) acestei explozii primordiale in acest spatiu al Universului infinit este Dumnezeul nostru – Tatal nostru Cel din Ceruri. Inseamna ca undeva in Univers, este posibil sa existe si alti sefi de santier, experti in munci cu explozibil si care sunt la fel Dumnezei, dar ca nu mai sunt Dumnezeii nostrii, ci a celor pe care acestia i-au creat. Este posibil ca acestia sa fi creat undeva in Univers sisteme solare cu doua planete purtatoare de viata biologica si cu o planeta pe care traiesc doar animalele si insectele, sunt nenumarate modalitati de creatie. Din aceasta cauza se si numesc creatori, pentru ca fac ceea ce stiu ei mai bine si ce le trece prin minte. Este posibil asa ceva sau nu? Poate cineva sa afirme sus si tare ca asa ceva nu este posibil? Am descris aceste lucruri in cartea ,,Proprietarul Galaxiei,, In afara de aceasta in Biblie se spune ca atuci cand Dumezeu a creat omul a vazut ca acesta a devenit ca unul dintre Noi. Poftim? Care Noi? Adica nu era doar un Dumnezeu si atat, iar omul devenise ca si El. Adam a devenit ca unul dintre Noi. Interesant. Vedeti cate lucruri exista pe care ar trebui sa le stim pentru a ne putea forma o imagine corecta asupra lumii?
Astfel, oamenii de stiinta din intreaga lume nu stiu prea multe lucruri despre Univers in general, nu stiu prea multe nici macar despre sistemul nostru solar. Este posibil ca sistemul nostru solar sa se fi creat in urma Big Bang-ului in acest fragment al Universului, dar in acelasi timp undeva in alta parte a aceluiasi Univers este la fel de posibil sa fi aparut efectul contrariu, sau complementar al Big-Bang-ului de aici. In Univers toate procesele sunt oscilatorii, iar oscilatiile pot avea o periodicitate de la cateva miimi de secunde pana la cateva ore, sute de mii de ani, milioane, poate chiar si mai mult.
Materialismul. Ce este acesta si cu ce se mananca? Materialismul (de la latinul – materialis = substanta, material) este o invatatura filosofica antica despre existenta obiectiva a lumii si independenta acesteia de Vointa (conducatorului) Duhului si Constiintei. Materialismul filozofic (sau ontologic) este o poziţie filozofică conform căreia întreaga realitate poate fi redusă la un singur principiu de bază, respectiv materia. Aceasta invatatura nu respinge manifestarile spirituale si valorile duhovnicesti ci le considera doar niste calitati, insusiri, ca o forma de manifestare a materiei la nivelele superioare de dezvoltare ale acesteia. Totul este materie, spiritul este o insusire a materiei in fazele superioare de dezvoltare a acesteia.
Invatatura antagonista pentru materialism este idealismul. Ultimele modificari sa zicem asa aduse materialismului este invatatura marxista (marxist-leninista mai tarziu). Ce este marxismul? Reprezinta o invatatura creata la mijlocul secolului XIX de carte C.Marx si F. Engels ce contine un sistem de viziuni filosofice, economice si social politice asupra lumii. Este o viziune pur materialista asupra lumii. Acest sistem a fost comandat de „staful general” al mafiei globale de atunci pentru a avea un instrument eficient pentru realizarea scopurilor proprii, pentru controlul si conducerea tuturor procesele sociale de pe glob si in particular pentru a infrana consumul bunurilor materiale de catre populatie. (Aceasta mafie globala inca inainte de 1917 intelegea ca, daca Rusia va avea o dezvoltare capitalista puternica, atunci, in scurt timp resursele si zacamintele naturale ale planetei se vor termina mult mai repede, iar pe langa asta mai exista si pericolul dominarii ideologice si materiale din partea Rusiei. Nici astazi nu putem trai la nivelul de consumism egal cu cel din America si nimeni nu va permite asta vreodata, mai corect nu se va permite asa ceva pana la un moment dat si anume pana cand va fi distrusa America, pana cand se va face o moneda mondiala (Amero). Nici nu trebuie sa traim la nivelul de consum din SUA, ar fi o adevarata bataie de joc fata de natura si lume. Avem doar 18 ani de asa zisa democratie si deja am ramas aproape fara paduri, fara carbune, fara..., fara..., fara....omenie, bun simt, demnitate, minte. Cate si mai cate nu mai avem. Nu avem autostrazi, nu avem educatie, nu avem medicina, nu mai avem patriotism, nu mai avem iubire de tara, nu mai avem respect unii fata de altii, valorile nationale sunt pe duca, oamenii pleaca...)
Scopul realizarii acestei invataturi a fost eliberarea proletariatului din exploatarea capitalista, burgheza. Pentru justificarea scopului au fost facute numeroase analize a celor mai importante pozitii ale existentei (materia, constiinta...) si a legitatilor dezvoltarii societatii. Filosofia marxista este considerata drept o viziune stiintifica asupra lumii, ce respinge aproape total viziunea religioasa. Materia primeaza. Constiinta reprezinta rezultatul reflectarii proceselor obiective ale lumii. Materia in aceasta viziune ,, stiintifica,, trece intr-o alta stare ca si cum „cu de la sine putere.”
- Cum se produce acest fenomen fara nici un fel de conducere?
- Pai da. Asa s-a intamplat! Materia a trecut intr-o noua calitate si gata.
- Adica merge omul pe strada si deoadata trece intr-o calitate noua, a devenit criminal. Pai, atunci de ce il bagam in puscarie daca materia lui cu de la sine putere a trecut intr-o noua stare? Ce vina are omul in general daca spiritul lui este doar o reflectie a proceselor obiective din el?
- Pai nu putem sa-i bagam doar spiritual in puscarie, asa ca bagam materialul, corpul, spiritual oricum nu exista.
Interesanta filosofie! A dracu de interesanta, adica dracul este interesat de asa ceva. Este de-a dreptul diabolica. Nu va puneti prea mult capul la contributie in aceasta directie ca usor innebunesti, daca continuui sa faci analize si judecati netraditionale pe langa aceasta tema.
De ce am tinut sa va prezint aici oarecum pe scurt aceste doua mari si late invataturi? Pentru ca asta este ceea ce avem la momentul de fata. Asta ni s-a spus in scoala, asta se spune si acum, cu asta au crescut politicienii de astazi, in jurul acestor filosofii si-au format constiinta si viziunea asupra lumii. De aceea astazi sunt total impotenti si incapabili sa faca ceva pentru binele tarii. Cum pot sa faca bine tarii daca nu au instrumentul necesar, nu au acel continut necesar si suficient al constiintei cu care ai putea vedea, gandi, face lucrurile sa mearga in alt mod? Cu ce sa faci schimbarea, reorientarea, reprogramarea, rebrenduirea, cu ce sa gandesti pentru a face un plan national anticriza? Cu constiinta asta, marxist – leninista ? Cu o astfel de constiinta si un astfel de continut nu poti decat sa te lupti pentru putere si cand o optii sa o exerciti asupra celorlalti ca sa le arati cine aici e seful. Doamne fereste sa ajunga bolsevicii bogati. Iata ca au si ajuns. Acum asteptam sa ne fereasca Dumnezeu, bolsevicii bogati viseaza sa se fereasca Dumnezeu din calea lor.
Acum va voi spune ceea ce nu ati invatat la scoala, nici la facultate, posibil nici la academia de stiinte. Cea mai importanta casta de oameni din antichitate era casta preotimii ,,sfinte,, druizii. Acestia nu erau doar niste intelepti, iluminati, buni cunoscatori ai ocultismului, dar erau in acelasi timp si mari savanti, oameni de stiinta a acelor timpuri. Preotii stiau la perfectie astrologie, numerologie, magie si alte stinte oculte si ezoterice. Druizii le impuneau regilor, adica faraonilor (reprezentau intruchiparea zeilor pe pamant) cum sa traiasca, ce sa spuna, cum sa se comporte, cand si cum sa taca, cand si cum sa vorbeasca, cum sa iasa in fata lumii si chiar cum sa fie imbracati. Cu alte cuvinte erau un fel de consilieri din zilele noastre, numai ca detineau un nivel de cunoastere si calificare in raport cu viata de care consilierii de astazi nici nu isi pot imagina. Zeul suprem la egiptenii antici era zeul Amun. In Amun se unificau alte patru zeitati:
1.Zeita Nanet – substanta din care este compus totul pe lume – Materia; a fost asociată cu renaşterea; a fost blestemată de Ra să nu poată naşte 360 de zile pe an, dar Thot a intervenit şi a adăugat anului încă 5 zile.
2. Zeul Nun ( fluviul lui Nun in care zeul-soare Ra şi-a spălat faţa. „Lumea a inceput ca haosul apelor numit Nun,,) – duh care invie substanta sau puterea care o face sa se miste, sa actioneze, sa se compuna, sa se organizeze (reprezinta inceputul organizator, conducator) – informatia sau energia in termenii de astazi
3. Zeita Hehet ( zeita spatiului infinit ocupat de substanta)
4. Zeul Sobek – Timpul infinit care ne este oferit pentru permanenta modificare, transformare a substantei.
Iata ca, astfel, conform invataturii egiptenilor, tot ce exista pe lume ia nastere din substanta prin intermediul actiunii puterii nevazute, ocupa un anumit spatiu si se modifica in timp. Toate acestea se unifica in mod misterios in chipul lui Amun. Vedeti cate lucruri erau deja cunoscute cu mii de ani in urma? Iata, insa acum va voi prezenta ceea ce nu era cunoscut si nici pe noi cei de astazi nimeni nu ne-a invatat. Exista un astfel de sistem numit Sefirot.
Sefira (plural in limba ebraica: sefirot) este o ramura a Kabalei (mistica iudaica). O sefira este un fel de "canal" de energie divina, o emanatie a puterii lui Dumnezeu care se revarsa asupra Creatiei. Conform misticii iudaice, Dumnezeu interactioneaza cu Creatia Sa prin intermediul sefirot. Sefirot sunt de asemenea explicate ca manifestari ale divinitatii pe pamant, ca un fel de "atribute" ale lui Dumnezeu.
Numele de sefira provine de la lucrarea Sefer Ietzira, o opera de interpretare cosmogonica (asupra originii Universului), compusa in secolul 3-4 e.a. Aceasta lucrare leaga numele de sefira de radacina lingvistica ebraica safar (a numara). In lucrare se fac diverse paralele si legaturi intre primele 10 numere (1-10) si dimensiunile Universului. In fapt, Kabala recunoaste existenta a 11 sefirot, dar unii dintre inteleptii kabalisti reduc acest numar la 10. Aceasta comasare, daca putem spune asa, a doua dintre sefirot, Keter (coroana) si Daat (cunoastere, este un dat – spunem noi) intr-una singura, este posibila interpretand aceste doua atribute divine ca pe doua fatete ale aceleiasi forte. Cu alte cuvinte, coroana lui Dumnezeu este cunoasterea.
Fiecare dintre cele 10 sefirot are asociata o experienta interioara, un fel de perceptie a acestor atribute divine prin prisma fiecaruia dintre noi. Hasidismul, un curent iudaic de renastere religioasa, intemeiat in sec. 18 de catre Israel ben Eliezer (Baal Shem Tov), asociaza experientele interioare cu sefirot dupa cum urmeaza:
Keter (coroana) - credinta, placere, vointa, asociata si cu Divinitatea Insasi
Daat (cunoastere) - unitate, comasata cu Keter
Hohma (intelepciune) - altruism, asociata si cu planul divin de ordonare a Creatiei
Bina (inteligenta) - bucurie, interpretata si ca o sursa a intregii Creatii
Hesed (milostenie) - dragoste, impartind bunatatile divine de la dreapta lui Dumnezeu
Gvura (putere) - teama, stanga lui Dumnezeu, ca sursa de rigoare si pedeapsa
Tiferet (splendoare) - mila, uniune a atributelor Hesed si Gvura
Netzah (vesnicie) - incredere
Hod (glorie) - sinceritate
Iesod (temelie) - adevar
Malhut (regalitate)
Apropo, KGB-ul este organizat dupa principiile sefirotului si anume a ramurilor Kater, Gvura si Bina, toate fiind ramuri stangi ale pomului sefirotic.



In arborele sefirotic, aceste atribute divine au tendinta sa se reimparta in sub-sefirot.
Subiectul este departe de a fi epuizat. De altfel, explicatiile de mai sus sunt doar o privire foarte de ansamblu asupra Kabalei si sefirot-urilor. Intelegerea acestor subiecte necesita cunostinte avansate de mistica iudaica...
Iata ce se spune in cea de-a zecea arcana din Tora evreiasca, Cartea Creatiei. Citez din memorie: prin treizeci si doua de cai miraculoase si intelepte a desenat Savaof…, Dumnezeul Izrailului, Dumnezeu viu si Imparat Vesnic…si a creat lumea prin cele trei sefire ale Lui: Sephar, sipur, sepher.
Ce inseamna asta?
Sa aruncam o privire asupra simbolisticii lui Zero …… sau sunya care înseamna "vid" în sanscrita, prima figurare a lui zero fiind un mic cerc (inceputul si sfarsitul, alfa si omega). El reprezinta, deci un tot finit, complet si perfect, autonom si totusi închis de propria lui limita. Cercul este proiectia echidistanta a punctului central, o creatie expansiva, fiind astfel imaginea conceptiei divine. Zero il reprezinta pe Dumnezeu deoarece acesta nu este nici plus nici minus; el se situeaza intre plus si minus, dar le contine pe ambele in forma absoluta. Tradus în araba, sunya devine sifr (vid), mentionat pentru prima data în mileniul III înainte de Christos în Babilon. Calatoria acestei lungi transformari trece prin sippar (mai întâi orasul Sippar în câmpia mesopotamiana dintre Tibru si Eufrat unde au fost gasite table de argila cu semne cuneiforme). De la acest cuvânt provine ebraicul sipur (istorie) care devine sepher (carte) si sephar (numar). Acest cuvânt va deveni în araba cifr sau sifr (cifra) având în final în algebra araba sensul numeric de zero. Transformarea fonetica în italiana l-a adus la formele cifra si zefiro, apoi zero, cifra cheie pentru stiinta si gandire (Sephar Torah de exemplu este textul fondator al iudaismului).
Civilizatia maya îl considera oul cosmic care contine regenerarea Universului. Dumnezeu este deci matricea altor Dumnezei. Este numit Oul Lumii. Pitagora spune ca zero contine totul în el însusi. Simbolica sa este deci paradoxala deoarece el reprezinta totul sau nimic în diferite culturi.
Acum sa luam lucrurile pe rand.
Sephar – trebuie sa ne arate: cifrele, deoarece doar ele ne ofera posibilitatea de a vedea legatura, relatia si menirea fiecarui lucru pentru a-i intelege scopul pentru care a fost creat; masura lungimii, masura volumului si masura greutatii, a armoniei si miscarii. Toate aceste lucruri sunt conduse si stapanite prin cifre. Asadar Sephar reprezinta – Masura.
Sipur – exprima cuvantul si glasul, deoarece este cuvantul lui Dumnezeu, este glasul Dumnezeului Viu Cel care a creat fiinite sub diferitele lor forme, fie ele exterioare sau interioare. Pe El trebuie sa-L subintelegim prin aceste cuvinte: Dumnezeu a zis: Să fie lumină! Şi a fost lumină. Astfel Sipur reprezinta – Informatia.
Sepher - reprezinta Scriptura, carte, deoarece Scriptura lui Dumnezeu este rodul Creatiei. Cu alte cuvinte Sepher reprezinta – Materia. Gandul lui Dumnezeu este cuvantul Lui. Cuvantul Lui este Scriptura Lui. Asadar avem Masura, Informatia, Materia - iata si Trinitatea sfanta. Astfel, Gandul, Cuvantul si Scriptura in Dumnezeu au o singura esenta, sunt unul si acelasi lucru, pe cand la om acestea sunt trei esente. Dumezeu e unul (1) iar noi oamenii suntem trei (3). Dumnezeu e intreg, iar noi suntem impartiti in trei. Totul impartim in doua ( rau – bun) dupa care gasim forma medie (acceptabil). Gandul, Cuvantul si Scriptura la Dumnezeu reprezinta un intreg, iar omul este astfel construit incat percepe lucrurile ca fiind compuse din trei lucruri diferite, particulare.
Acum sa ne intoarcem putin la preotimea Egiptului antic. Poate abia acum o sa intelegeti mai bine ce tip de manevra au facut inca in acele timpuri si cu ce scop. Asadar, orice lucru pe care noi il cunoastem este material. Materia se prezinta noua sub forma a 5 stari de agregare; metal (solid), pămant (amorf), apă (lichid) , aer (gazos), foc (plasmă). Mai exista inca o stare si anume vacumul fizic, precum si tot felul de campuri statice si dinamice, nori de particule, dar nu avem nevoie de toate acestea in acest text. Am scris doar asa de dragul eruditiei. Pană acum 30 de ani savanţii mapamondului recunoşteau doar trei: solid, lichid, gazos. Acum toti stim cel putin de cele cinci stari de agregare a materiei si asta pana una alta este suficient. Acum insa o sa va adresez o intrebare. Puteti oare sa va imaginati o forma de materie abstracta solida? Uite, materie solida, dar abstracta! Nu va chinuiti, ca nu va veti putea imagina astfel de lucru. Dar puteti incerca de curiozitate! Poti sa-ti imaginezi ceva numai in forma unui oarecare lucru, unui obiect concret, cum ar fi o bucata de caramida, o bucata de metal oarecare, apa, sau rau, sau poate ocean, ploaie, o sticla cu apa…Materia este organizata, structurata si obligatoriu detine un oarecare chip, imagine. Materie fara chip nu exista. Orice lucru are un chip, adica o imagine vizibila in spectrul nostru sau invizibila – dincolo de spectrul nostru vizual. Iata ca aceasta organizare, structurare, chip, imagine, reprezinta informatia! Noi aflam despre diferitele lucruri, obiecte, manifestari si procese, facem cunostinta cu lumea prin medoda acumularii, receptiei de informatii cu ajutorul analizatorilor din dotare. Orice lucru este inzestrat cu un volum complet de informatii despre el insusi. Daca luam aceeasi bucata de caramida vom observa ca aceasta detine intregul set de informatii despre ea insasi. Caramida are greutate, are culoare, miros, umiditate, duritate, are o anumita structura atomica si moleculara, are dimensiuni, volum. Toate acestea la un loc se numesc printr-un singur cuvant – Masura. Astfel rezulta ca orice lucru este material. Materia se poate prezenta in diferite forme de agregare. Matera este structurata, organizata si detine chip. Materia detine intregul volum de informatii despre ea insasi. Acesta este adevarul!



Ce a facut preotimea egipteana folosindu-se de cunoasterea conform careia in om esenta este trei, nu una ca la Dumnezeu, ci trei? Materia a dat-o in mainele stiintei si pana astazi invatatii tot sapa ceva, experimenteaza, analizeaza in laboratoarele lor tot felul de lucruri si particularitati. Chipul, imaginile le-a dat in mainile religiei. Eu inchid ochii si imi pot reprezenta ecranul, monitorului din fata mea. Ce am eu acolo in creier in aceste momente? Doar nu puteti spune ca am un monitor! Nu, nu am in creier un monitor, ci pur si simplu imaginea monitorului s-a mutat in celulele creierului meu. Am in creier doar o imagine, un chip, imi inchipui un monitor si il vad in minte, cu ochiul mintii. Si iarasi ajungem astfel la ideea ca materie fara chip nu exista. Chipurile se pot muta de pe un fragment al Universului pe altul. Asta este o caracteristica foarte importanta! Daca nu ar fi asa noi nu ne-am putea reprezenta nimic. Acum mergem mai departe. Dar credeti oare ca eu stiu intregul continut si constructie a monitorului? Nu stiu! Vad un monitor in fata mea, stiu cate ceva despre cum functioneaza acesta si cam atat! In schimb, monitorul stie absolut totul despre el insusi. Este inzestrat in masura intreaga cu toate informatiile despre el insusi. Iata in cateva cuvinte intreaga smecherie!



Daca veti privi astfel lucrurile, atunci usor o sa va dati seama ca exista Universul, acesta este vesnic si infinit. In Univers exista tot felul de comete si meteoriti, acum si sateliti, planete, stele…galaxii si asa mai departe. Tot aici exista si cele mai diferite legi de atractie, gravitatie, respingere, forte centripete si centrifuge, presiuni si „depresiuni”…Noi stim oare toate legile Universului sau nu le stim? Nu stim decat poate a mia parte din ele! In schimb Universul detine despre el insusi (adica si despre noi ca fragmente ale universului) intreg volumul de informatii. Noi insusim aceasta masura completa a Universului cat si a oricarui alt lucru prin insusirea masurilor particulare, elementare, fragmentate.
O data un faraon a chemat la el preotii ca acestea sa-i spuna un astfel de cuvant, prin intermediul caruia, sa se poata descrie Universul in intregimea lui. Un singur cuvant! Preotii au stat si s-au tot gandit. Acest cuvant este masura a spus unul dintre ei si a ramas cu capul pe umeri.
Asadar, materia a fost data stiintelor materialiste. Pana atunci stiintile erau si religioase.
Duhul Sfant, chipul, imaginile, informatia au fost date religiei si din acel moment religiile au devenit nestiintifice, dogmatice si si-au pierdut treptat utilitatea practica.
Iar masura a fost ascunsa si mai este si pana in zilele noastre. Masura nu o cunosc nici stiintele, nici religia, de aceea stiintele produc bombe atomice si arme de distrugere in masa, iar religia sfinteste armele, cununa, boteaza, inmormanteaza, asta e cam tot din ce a mai ramas ca utilitate practica in cadrul religiei. Religia candva era un set de practici, de invatare si cercetare care erau capabile sa-l duca pe om pe o cale spirituala pana la un anumit loc, apoi acesta era preluat de o alta scoala stiintifico-religioasa si era dus pe calea spiritualitatii pana intr-un punct mai indepartat. Asa apareau marii initiati, adevarati fii a lui Dumnezeu. Aceasta cale a parcurs-o chiar si Hristos, cel care pentru noi ar trebui sa fie Marele Maestru si nu doar un erou dintr-o poveste. Daca Hristos nu ne este Marele Maestru spiritual, omul care ne-a aratat calea desavarsirii, atunci oamenii isi cauta un alt maestru spiritual pentru a se integra in absolut, iata cum apare Grig cu mii de grigondolasi care il urmeaza. Cum era, Mesia sau MISA, ca am uitat? A, da Mesia este Hristos, MISA este Grig, adica Bivolaru, (adica Bivol a ru - a Rusiei, macar daca era Bivol a ro – a Romaniei, ca si acesta s-a inspirat din organizatia similara Fratia Alba din Rusia si a creat ceva asemanator in Romania)
Pentru ca masura a fost ascunsa, preotimea a reusit sa realizeze principiul conducerii globale. Mai tarziu utilizand principiul ,,dezbina si stapaneste,, a realizat ciocnirea dintre religie si stiinta, dintre materialism si idealism. Din acesta cauza, in zilele noastre liricul cu fizicianul nu se inteleg desi, parca vorbesc despre aceleasi lucruri. Ce primeaza materia sau constiinta? Gata! Treaba e facuta! Omul cu o astfel de perspectiva in minte va avea o dualitate in creierul lui pe tot timpul mentinerii acestei perspective. Este un fel de ruptura a constiintei, un fel de lucsatie a mintii, un fel de dezinterie a gandurilor si ideilor. De aici, de la modalitatea asta de gandire si viziune asupra lumii au si aparut astfel de simboluri cum ar fi vulturul cu doua capete, un fel de monstru care se regaseste pe steagurile diferitelor tari. Nu exista o astfel de pasare in natura, decat, daca nu ar fi aparut dupa explozia de la Cernobil. Tot asa au aparut oameni, inclusiv si cei de stiinta, care una spun si alta cred, apoi cu totul alta fac. Este fresc sa fie asa atata timp cat constiinta este imparita in materie si ,,nematerie,,.
Ce primeaza materia sau constiinta, informatia, spiritul, energia?
De ce imaginea, chipul, a fost dat religiei? Pentru ca atunci cand inchizi ochii operezi cu chipuri, cu imagini mentale, care nu pot fi atinse, nu pot fi vazute, masurate de ceilalti si de aceea e ca si cum ar reprezenta religia, spiritualitatea, duhul sfant, inspiratia…pogorarea duhului sfant, inspiratia divina. Anume aceasta capacitatea a omului de a opera cu imaginile mentale a permis castei Egiptului antic sa realizeze acest principiu ,,Dezbina si stapaneste,,! De atunci inca a inceput ceea ce eu astazi numesc prin cuvantul pseudo. Totul foarte repede a devenit pseudo - pseudoreligie, pseudocredinta, pseudoiubire, pseudoviata, pseudoeducatie…Materia, ceea ce putem atinge, vedea, cantari, masura…a fost data stiintei ca sa fie analizata si studiata, reprodusa, experimentata, multiplicata, cumparata si vanduta…Insa aceste doua lucruri, materia si imaginea nu pot fi rupte una de alta, iar atunci cand faci asta e ca si cum ai rupe omul de viata, constiinta de corp, efectele energetice de efectele somatice.



Haideti sa ilustram ceea ce am scris pana acum. Cum percepe omul Universul si realitatea. In desen vedeti o imagine in care sunt reprezentate doua oarecare obiecte din Univers – omul, natura, Pamantul si altul care poate fi Soarele, Luna, alte planete, alte stele, alte galaxii… Intre aceste doua obiecte se intinde un spatiu mai mare sau mai mic pe care il vom numi – mediu. Un obiect cosmic oarecare se afla intr-o vibratie permanenta si evident emite in permanenta anumite frecvente electromagnetice sau de alta natura. Sub influenta acestor vibratii care strabat mediul, pe planeta noastra, sau in om se produc anumite modificari sau interactiuni, se intampla ceva in mod sigur, cu efecte mai mari sau mai mici, mai perceptibile sau imperceptibile, constientizate sau nu.



Unul dintre aceste obiecte indeplineste functia de emitator, iar celalat (omul) functia de receptor al acelor vibratii, care se propaga prin mediul oscilant numit – spatiu si care exercita anumite influente asupra receptorului. Totul este foarte asemanator cu radiotehnica – antena de emitere, codificarea semnalului, emitere, mediul emiterii, antena de receptie, receptie, decodificare a semnalului, interpretare, actiune. Soarele straluceste, emite ceva in spatiu iar pe pamant antena – omul receptioneaza acele semnale sub forma de caldura, lumina, placere si altele mai mult sau mai putin constientizate si ca rezultat se bronzeaza sau are un infarct, vede obiectele din jur ca rezultat al reflectiei undelor luminoase, percepe culorile ca rezultat al diferitelor forme de reflectie a luminii de pe suprafata diferitelor obiecte…Astfel, omul sub presiunea acestor influente cunoaste mediul incunjurator si lumea in general si se vede nevoit sa se adapteze sau sa actioneze in diferitele feluri.



Pe scurt: avem emitatorul, avem mediul, avem diferite procese oscilatorii si avem receptorul. Ce reprezinta toate acestea? Putem spune acelasi lucru astfel: informatia din lumea exterioara sau din cea interioara (imaginatia, fricile, dorintele, tensiunile, aspiratiile, imaginea asupra trecutului, prezentului sau a viitorului, imaginea de sine si celor din jur…) este perceputa de organele de simt (analizatorii, care sunt mai multi decat cei de care se vorbeste in medicina), este memorata de catre subconstient, ajunge partial pana la nivelul constientului si devine inteleasa, decodificata. Restul informatiei ramane la nivelul subconstientului. Subconstientul din aceasta perspectiva devine un mecanism extrem de interesant. Omul poate aduce din subconstient la nivelul constientului tot felul de informatii, daca aplica in mod corect diferite metode, psihotehnici, psiho-energo tehnologii mai mult sau mai putin eficiente si/sau periculoase. Prin intermediul aurei, biomembranei, campului bioenergetic omul percepe (deci aura este un analizator, un receptor) imediat absolut toata informatia din mediul incunjurator apropiat si chiar foarte indepartat, dar pana la nivelul constient ajunge doar vreo 10% maximum 15% din intreg volumul. Retineti, omul ca fragment al Universului, percepe imediat, in timp real, intreg volumul de informatii din intreg Universul. La nivelul constientului ajunge doar 10% din totalul informatiillor. Visele reprezinta o modalitate naturala de scoatere a informatiilor din subconstient la nivelul constietului. Schimbul de informatii se infaptuieste prin simboluri si imagini. Universul comunica cu fiecare dintre noi in propria noastra limba a simbolurilor si imaginilor pe care le detinem. Daca acest limbaj iti este sarac atunci si Universul (Dumnezeu) va comunica cu tine intr-o limba saracacioasa, daca detii doar imagini urate, ingrozitoare, atunci prin intermediul acestora va comunica cu tine. Atunci cand omul adreseaza o anumita intrebare Universului, lumii exterioare sau lumii interioare, individul primeste raspunsul imediat si in volum intreg. Nu are importanta care este si la ce se refera intrebarea. Insa foarte putini sunt acei oameni care reusesc sa aduca o parte mai mare din informatii la nivelul constientului. De aceea o parte din informatii iese la suprafata din depozitul subconstientului in timpul somnului sau si mai bine in timpul in care ne aflam la granita dintre somn si veghe. Cei care reusesc sa prelungeasca aceasta stare de semiadormire, semiveghe, pot avea acces la un volum mai mare de informatii. Informatiile vin in forma de simboluri si imagini pe care le detii. In ce limba vorbeste Dumnezeu? Suntem atat de multe popoare, natii si nationalitati, etnii, avem o multime de limbi si dialecte si totusi Dumnezeu comunica cu fiecare? Fireste, imaginile interioare, trairile, fricile, simturile… sunt la toti la fel. Dumnezeu, Universul comunica cu fiecare instant in limba trairilor, imaginilor, simbolurilor, reprezentarilor, pe care fiecare le detine, le intelege si traieste cu ele. De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere. Din acest motiv acele carti vechi care au ca tema principala interpretarea viselor au fost probabil bune, acceptate numai pentru acea perioada de timp in care starea informationala a populatiei era uniformizata. Atunci toate procesele informationale erau lente (te nasteai si vedeai cum o caruta cu doi cai trecea pe langa geam. Mai aveai o zi pana la moarte, aveai deja 80 de ani si vedeai tot o caruta cu doi cai care trecea scartiind pe langa geam) si toata populatia se afla in aproximativ aceeasi stare informationala. Toti operau si traiau cu aceleasi imagini, simboluri, idei. Astazi starea informationala a globului nu mai este deloc ca in trecut. De cand m-am nascut eu si pana in prezent starea informationala a globului dar si a mea s-a modificat deja de cateva ori. Cand m-am nascut nici macar televizoarele nu erau prea multe, cine avea un aparat de fotografiat sau un magnetofon cu bobine, era rege, nu mai vorbim aici de video, camere de luat vederi, computere, internet, telefonie mobile, fax, copiatoare, imprimante, laptop-uri, ceasuri electronice, masini de spalat, frigidere, plasma, roboti de bucatarie…acum nu numai ca toate acestea exista, dar stii sa lucrezi cu ele si acestea te influenteaza. Astazi o data la 16 luni intreg globul este nevoit sa treaca la un alt nivel informational. Totul se schimba rapid, se schimba si viziunile, perspectivele, imaginile, simbolistica…Din acest motiv acele carti de interpretare a viselor sunt astazi pentru noi practic inutile. Astazi fiecare trebuie sa poata analiza si interpreta propriile lui vise sau raspunsuri la intrebarile adresate Universului. Trebuie sa poti suprapune acea imagine primita peste problema care te framanta si doar astfel vei putea gasi raspunsul la intrebare.
Am cunoscut odata un om care intre timp imi devenise bun amic. Acesta mereu ma intreba tot felul de lucuri si deoarece calatoream mult impreuna aveam timp sa-i explic, sa-i povestesc cate ceva din domeniul psihologiei, parapsihologiei, religiei…El era un om care facea toate lucrurile pe care nu trebuie sa le faca o santinela la post, fuma, tragea des si bine la masea, femei multe si nici pe una nu o iubea, cazinouri, bani aruncati, ,,prieteni,, multi…Odata s-a luat vorba despre Dumnezeu si problemele care il framanta si la sfarsit i-am recomandat sa se roage, sa ceara un raspuns inainte de somn. Acesta s-a dus acasa si deoarece era un baiat dur, s-a rugat cam in felul acesta:
- No bine! Auzi tu Dumnezeu, daca tu esti acolo sus, sau unde esti tu, ia raspunde-mi si mie cine mi-a furat banii. Da-mi un semn, ca tot spune lumea ca le stii pe toate si nimic nu iti scapa!
In noaptea aceea omul a avut un vis si nu unul oarecare ci unul in culori. Noi stim ca visele in culori reprezinta ceva cu totul aparte si rar intalnit. Barbatul nici nu mai tinea minte cand avusese ultimul vis, daraminte unul atat de viu si in culori. Dimineata s-a ridicat din pat in transpiratie rece si a suprapus ceea ce a vazut in vis peste problema care-l framanta. A plecat la biroul unui asociat de-al lui si ca si cum intamplator cei de la paza si protectie l-au lasat sa treaca in cladirea de birouri, apoi urcand la etaj acolo iarasi, ca si cum intamplator femeia care facea curat l-a lasat sa intre in birou, el s-a dus direct la un dulap, a scos de acolo exact mapa care trebuia, a deschis-o si a gasit acolo dovada clara unde erau banii lui. Din acea zi amicul a incetat sa mai fumeze, sa mai consume alcool in doze industriale, mai pe scurt a inteles ca exista ceva dincolo de ce intelegea si vedea el pana in acea zi. A inteles ca poti sa-ti bati joc de multe dar nu si de cele sfinte. Dumnezeu ii arata fiecaruia dovada existentei sale prin intermediul circumstantelor de viata si comunica cu fiecare prin imaginile si simbolurile pe care le detine omul in cauza.
Intorcandu-ne la desenul nostru trebuie sa intelegeti ca la nivelul subconstientului fiecare om detine intreg volumul de informatii (dobandite prin dezvoltarea filogenetica sau ontogenetica) perceput din mediul incunjurator cat si din intreg Universul prin intermediul structurilor sale energetice, insa la nivelul constientului nu ajunge imediat decat o mica parte. Insa, aici nu exista o mare problema. Din subconstient poti aduce la nivelul constientului practic totul, trebuie doar sa doresti, sa ai o astfel de intentie si vointa. Astazi exista o multime de tehnologii prin care cei care vor pot creste nivelul de consteintizare a informatiilor detinute in subconstient. Cea ma simpla metoda este cea de care am vorbit deja mai sus. Pentru ca aceasta si alte psihotehnologii sa fie eficente, sa dea rezultate trebuie indeplinite anumite conditii. Asa e construita lumea asta, totul aici este posibil dar numai si numai in anumite conditii. Cei care stiu, care sunt conditiile si le pot indeplini pot face practice orice, inclusiv si procesul de globalizare, de indobitocire si subjugare a populatiei…orice!
Care sunt conditiile legate de perceptia informatiilor de catre om, sau de catre oricare alt sistem (stat, masina, proces…)?
1. Nivelul semnalului trebuie obligatoriu sa fie mai mare decat pragul perceptiv al receptorului. Daca vrei sa percepi semnalele foarte slabe si evident informatiile pe care le poarta va trebui sa te ocupi de coborarea pragului de perceptie a receptorilor tai, indiferent care sunt acestia. Daca receptorii nu sunt reglati, sunt plini de toxine, sunt afectati evident nu vei avea cum sa percepi nici macar ceea ce, cu usurinta percep altii. Daca fumezi nu ai cum sa percepi mirosurile fine de parfumuri asa cum o face un expert in parfumuri care tocmai de aceea este expert ca detine si intretine, ba chiar dezvolta analizatorul sau olfactiv. Asta e simplu, se invata in scoala, cred.
2. Trebuie sa exista compatibilitate intre emitator, mediu si receptor in directia interactiunii dintre ele. Cu alte cuvinte trebuie sa existe compatibilitate pe linia purtatorului material a informatiilor, compatibilitate a sistemelor de codare si decodificare (daca Dumnezeu ar vorbi cu dumneavoastra in chineza nu ati intelege nimic, deaceea El vorbeste in limba propriilor tale imagini mentale) si compatibilitate pe linia diapazoanelor de frecventa.
3. Trebuie sa se produca fixarea informatiei in receptor, adica trebuie sa se modifice starea informationala a acestuia, sa se reorganizeze, sa apara schimbari de comportament, al omului sau a oricarui alt sistem. Iata si trinitatea!
Daca receptorul tau este bruiat, afectat de alcool, droguri, stari interioare alternate, morbide, este ,,ruginit,, neintretinut, atunci este firesc sa nu percepi prea multe informatii din mediul incunjurator si astfel iti vei construi o imagine asupra realitatii saracacioasa, distorsionata, falsa, incompleta. Ca urmare vei lua decizii false, actiuni gresite si in ultima instanta vei culege suferinta, dependenta, chin, amaraciune, apoi ura indreptata asupra lumii si asupra propriei pesoane si iata cum ajungi la declansarea programelor de autodistrugere. Pana la boala sau moarte mai este foarte putin. Iata astfel am reusit cred, sa va explic acest proces de emisie-receptie si asimilare a realitatii de catre om. Este foarte important sa stiti aceste lucruri pentru ca in baza necunosterii lor sau a neintelegerii altii reusesc sa manipuleze intreaga umanitate.
Iata abea acum vom putea intelege acum ceea ce se numea in trecut – atragerea, dobandirea Duhului sfant. Aceasta invatatura a fost readusa, reactualizata in ortodoxia din Rusia de parintele Serafim Sarovskii, care anume pentru asta a fost declarat sfant, apoi canonizat. Unde dobandea acesta Duhul sfant? Unde plecau si altii pentru a atrage Duhul sfant asupra lor; nu in biserica, observati asta! Toti care atrageau Duhul sfant asupra lor plecau din biserica, fie ca plecau in chilii sapate in munte, fie mergeau in pustiu ori in oarecare alte locuri mai retrase. Parintele Serafim Sarovskii de exemplu a plecat in padure si se ruga acolo avand ca altar, ca loc de rugaciune o piatra. De ce plecau ? Pentru ca in biserica exista multe bruiaje – corul canta, ard lumanarile, popa vorbeste ceva, tot felul de ritualuri, babutele te privesc, femei prin jur care iti distrag atentia, apar tot felul de galagiosi care mai decare mai credinciosi…In biserica nu iti sta mintea la Dumnezeu, sunt foarte multe lucruri care te distrag, imprejur numai lucruri spoite cu sau din aur si argint, icoane. De multe ori ai impresia ca Dumnezeu numai acolo nu este in acele momente, exista ceva care aminteste de El; dar de El aminteste orice din jur daca esti atent. Sfintii ortodoxiei plecau in locuri izolate, care deveneau intime si acolo se alimentau cu apa si paine, adica isi aduceau organismul si toti receptorii la un nivel de curatenie foarte mare. Omul este compus din ceea ce mananca si bea, nu mai vorbim aici despre cum si ce mananca sau bea. Astfel intr-un anumit timp, pentru fiecare diferit, reuseau sa-si aduca in ordine intreg organismul, sistemul propriu de emisie-receptie. Totul era curatat, toate releele, tranzistorii si rezistorii, diodele si tot ce mai este pe acolo, transformatorii erau adusi in ordine, erau reglati pentru diferite praguri pe emisie si receptie. Se izolau de tot feluri de bruiaje, ramaneau cu ei insisi, se acordau pe anumite frecvente si lungimi de unda prin rugaciune, concentrare, meditatie, vointa, credinta, autosugestie…astfel ajungeau sa primeasca informatiile nu in timpul somnului ci deja in mod direct. Ajungeau sa detina un contact direct cu Universul, sa primeasca orice informatie isi doreau, scriau chiar si carti inspirate, sinceritati sacre. Ajungeau sa cunoasca tot ceea ce aveau nevoie la acel moment al existentei lor. Faceau acelasi lucru pe care l-a facut si Muhamed si Hristos si alti fii ai lui Dumnezeu. Tineti minte cum Hristos pe munte vorbea direct cu Dumnezu? La fel a procedat si Moise. Toate aceste lucruri sunt foarte reale si importante. Trebuie extrem de bine intelese, nu exista aici, ca de fapt si in multe alte directii nici un fel de misticism. Prostii totul transforma in misticism din cauza nepriceperii si poate a ignorantei. Secretosii transforma totul in ocult, ocultism, taine. In lumea asta nu exista nici un fel de misticism, totul este la vedere, totul se face pe fata si inaintea ochilor, trebuie doar sa-i ai nu doar pentru a privi, ci si pentru a vedea si urechi nu doar pentru a asculta, ci si pentru a auzi. Nu vreau acum sa ating tema legata de ,,clarvazatori,, si alte categorii de ,,clar,, carora, cineva le sopteste sau le striga in ureche cate ceva si sau le arata ba una ba alta. Aici, inca trebuie de clarificat, de inteles, de vazut de la ce emitator receptioneaza ei acele informatii. Antene de emisie sunt multe si au interese diferite. La unele dintre acestea cu minimum de efort oricare dintre voi se poate conecta, acorda si vei primi informatii de nu o sa te mai vezi, nu o sa mai stii ce sa mai faci cu ele si pana la urma, daca nu vei innebuni, atunci, sigur putin mai tarziu vei culege ceea ce nu ai dorit vreodata. Aici trebuie sa cunosti multe lucruri extrem de importante, cum ar fi stabilitatea proceselor, flexibilitatea lor, diapazoane, moduri de transmisie, lungimi de unda, proprietati ale emitatorilor, tehnici de securitate, moduri de codificare a informatiilor, codurile folosite…inainte de-a te baga sau a te lasa bagat intr-un astfel de sistem, mecanism. E la fel ca la cei care se ocupa de radio-transmisiuni si receptie. Chiar si la nivelul acesta obisnuit nu oricine poate sa se ocupe de aceste tehnologii. Ai nevie de anumita calificare, abilitate, aparatura performanta, legi, permise, certificate…
Reflectarea realitatii in acest Univers, descrierea proceselor arata astfel: exista realitatea obiectiva (intreaga Creatie, intreg Universul, cu alte cuvinte materia). Trebuie sa ne acomodam si sa acceptam ideea ca Dumnezeu exista si ca tot ce El a creat reprezinta realitatea obiectiva



Intreaga Creatie pentru noi este compusa din materie vizibila si invizibila (gazul nu il vedem, dar este materie, la fel ca plasma…) si materie fina – invizibila. Ce este materia invizibila? Acest nivel material este compus din procese oscilatorii. Intreaga materie vizibila si invizibila este structurata, organizata si detine o imagine, chip. Materia fara chip nu exista. Nu exista materie nestructurata, chiar daca acel nivel de structurare pare a fi un haos pentru perceptia si intelegerea nivelului nostru de constiinta. ,,Haosul,, este o alta forma diferita de organizare a materiei, unii afirma ca reprezinta chiar forma superioara de organizare. Haosul este forma superioara de organizare a materiei. Nivelele de organizare de structurare, imagine, chip, duh au fost numite in stiinta ca fiind informatie. Atat. Adica informatia este ,,ceva,, nematerial care exista obiectiv. Nu exista materie fara chip!
Sa ne imaginam urmatorul lucru. Ne construim mental urmatoarea imagine, ca si cum am vedea in fata noastra un peisaj oarecare. Vedem o casa, in spatele ei un deal cu iarba verde, soarele sus pe cer, pasarile zboara, un copac nu departe de casa… Acum vine un pictor si pe o panza reda acest piesaj. Pictura coincide intocmai cu realitatea? Nu! In tablou nu exista volum, miros, miscare, pictura reprezinta o imagine statica, iar in realitate vedem dinamica lucrurilor. Cu toate acestea pictorul a reusit sa ia o portiune a realitatii obiective si cu o anumita fidelitate sa transpuna informatia pe un suport material – panza sau hartie. Acum vine un fotograf si intr-o fractiune de secunda reuseste sa transpuna aceasta portiune a realitatii pe un suport material – pelicula fotografica cu o fidelitate si exactitate mult mai mare. Dar, nici aici nu totul este exact asa cum este in realitate. In fotografia alb-negru lipsesc culorile, in cele color deja lucrurile stau mai bine



Putem sa inregistram acelasi peisaj pe video. Aici pare a fi si mai bine, apare miscare, percepem dinamica lucrurilor, avem culoare, dar nu avem rezolutia necesara, nu avem tredimensionalitatea…Acum vine un om si priveste acelasi peisaj din natura si il memoreaza. Ati vazut cum acelasi fragment al realitatii obiective se poate reflecta, transmite, imprima pe patru purtatori materiali de informatii diferiti (pictura, fotografie, video, lumea interioara a omului). Astfel, imaginea peisajului este neschimbata (relativ stabila) pe diferiti purtatori, suporturi materiale de informatii. Aceeasi imagine a realitatii poate fi transpusa, reflectata pe diferiti purtatori, dar calitatea imaginii va fi diferita in dependenta de puterea de asimilare a purtatorului. Astfel, imaginea va fi redata in mod diferit, avand calitati diferite. Nu exista lucru fara imagine! Orice lucru este material, are un chip si aceasta imagine poate fi transpusa, reflectata pe diferite suporturi in calitati variabile. In curand vom descoperi modalitati de a transpune imaginea diferitelor ganduri si stari pe care le poate avea un om in lumea lui interioara pe un suport electronic sa zicem si vom reusi sa obtinem fotografia starilor interioare. Astfel, lumea interioara a omului va deveni exterioara, observabila si judecata. In anumite stari si cu anumite ganduri nici nu o sa poti intra in aeroport sa zicem, vei fi oprit sau poate chiar pedepsit pentru detinerea si emisia de ganduri nedorite.
Toate lucrurile materiale si procesele obiective inclusiv sunt diferite unele de altele prin insasi faptul ca putem primi informatii despre ele, adica putem evidientia diferentele de structurare a materiei, putem observa diferitele stari.



Sa privim desenul. Ce vedem? O casa facuta din lemn, alaturi un copac cu frunza lata si langa el un brad. Este vorba despre lucruri din lemn. In toate aceste trei lucruri materia este lemnoasa, dar imaginile sunt diferite. Astfel noi diferentiem lucrurile unele de altele desi sunt toate din lemn, receptionand informatii diferite despre ele, insa informatiile respective sunt inzestrate cu masuri diferite. In insasi continutul informatiei exista deja masuri diferite. Numai asa putem diferentia obiectele din lemn intre ele, desi toate sunt facute din materie lemnoasa.
Sa ne imaginam un sac de plastic legat la gura. In acest sac exista deja toate posibilele stari ale materiei din intreaga creatie. Putem spune chiar ca, in acest sac este masura Universului. Aici avem legile lui Ohm, gravitatie si imponderabilitate, forte centripete si centrifuge…totul exista in acest sac. Cunoastem oare intreaga masura care exista in acest sac? Nu! Noi scoatem din el masuri particulare, franturi din masura generala cum ar fi o picatura de apa formata din procesele de condensare. Luam picatura si o comparam cu o alta picatura din acelasi sac sau cu alta de la un robinet, astfel reusim sa facem diferentierea dintre diferite franturi de masura, elemente particulare de masura luate din masura generala, universala. Atat. Comparam lucrurile si oamenii intre ei ca sa intelegem masura Universului. Scoatem cateva picaturi de apa dintr-un ocean, le comparam intre ele si le tot analizam o viata intreaga ca sa intelegem ca ele reprezinta masura oceanului. Cand ne dam seama de asta nu ne mai intereseaza picaturile si trecem la explorarea oceanului si il comparam deja cu un alt ocean, ca sa intelegem ca acesta din urma reprezinta si reflecta prin el insusi masura Universului. Ciudate ocupatii are omul si ineficiente.
Deci, orice lucru este material si este inzestrat cu imagine. Orice lucru detine despre el insusi intreagul volum de informatie. Orice lucru (material) este structurat, organizat, adica poseda masura, are dimensiuni si alte marimi care reflecta masura universului (precum sus asa si jos, precum jos asa si sus)
Ce reprezinta masura Universului? Putem spune astfel, este matricea multidimensionala, obiectiva si completa (cea mai completa, mai mult de atat nu exista) a tuturor starilor posibile a materiei in univers. Noi insa diferentiem aceste masuri pe calea studiului si asimilarii particularitatilor fracturate a materiei. Ceea ce la Dumnezeu in esenta este unu la noi este trei. Asta e diferenta majora dintre noi si El. Cand si la noi trei vor deveni in esenta unul posibil ca vom fi mici sau poate mari dumnezei.
Cum descriem aceasta procesualitate?



Avem ceva numit – A, un oarecare fragment din Univers, fie ceva din Cosmos sau chiar omul si avem ceva numit – B. Fiecare dintre aceste elemente emit ceva in mediul inconjurator in permanenta. Ceea ce se emite un fragment se inscriptioneaza pe celalalt fragment.
Ce se transmite si se inscriptioneaza? Informatia! Adica imaginea despre acel fragment. Orice fragment este inzestrat cu informatie completa despre el insusi. Aceasta informatie este transmisa obiectelor din jur inclusiv si fragmentului nostru numit – B. Sub presiunea acestei informatii fragmentul nostru incepe sa se modifice (toate lucrurile inclusiv oamenii (om – om sau om – Cosmos) sunt interconectate intre ele si se afla in stare de interdependenta). Pe Soare se produce o explozie iar aici omul sufera o constrangere sau o dilatare a sistemului cardio vascular. Ce a influentat omul? Ocilatia, vibratia, informatia! Ce reprezinta o hiperactivitate solara? Lungime de unda, vibratie, lumina! O alta informatie, un alt efect – te bronzezi. Prea multa informatie, dincolo de ce poate duce pielea ta – te arzi la soare. Astfel un fragment emite si informatia ajunge la celalalt fragment din Univers, dar se reflecta informatie in mod calitativ diferit in fiecare fragment din Univers. Aici iarasi vorbim de praguri perceptive, sisteme de codificare, polarizare, sensibilitate…
Atitudinea noastra fata de materie este bine introdusa in mintile noastre de catre V.I Lenin. Definita materiei, data de Lenin in lucrarile sale pana si astazi domina constiinta oamenilor. Mai exista si alte difinitii, dar care pornesc de la acelasi punct si tot acolo se intorc. Iata care este difinitia materiei in conformitate cu doctrina marxist - leninista; Materia este o categorie filosofica ce are drept scop descrierea realitatii obiective care ii este data omului prin simturile lui, care poate fi copiata, fotografiata, se reflecta in simturile noastre, existenta in afara acestora. Existenta in afara acestora?
Haideti sa analizam difinitia leninista a materiei.
Materia este o categorie filosofica….
Ce este asta? Pe scurt materia este realitatea obiectiva. Insasi materia este realitatea obiectiva. Atat!
…realitatii obiective – adica Creatia in totalitate, Universul
… ii este data omului prin simturile lui, care poate fi copiata, fotografiata… - toate acestea la un loc nu sunt nimic altceva decat ceea ce putem spune printr-un singur cuvant – se reflecta pe alti purtatori materiali, iar acest lucru este o caracteristica a intregului Univers, structurarea, transmiterea informatiei de pe un fragment pe altul in diferite calitati.
… existenta in afara acestora – aceste ultime cuvinte reprezinta un satanism curat, este o cale ce duce catre pieire. Reiese ca omul cade din armonia Creatiei; vrea sa spuna ca Universul se reflecta asupra noastra, natura, toate lucrurile se reflecta asupra noastra, iar noi asupra lor – nu. Asa ceva nu exista si nici nu a existat vreodata. Universul exista ca proces necontenit de reflectie. Incetarea reflectiei, emisiei, duce catre disparitia fragmentului pentru fragmentele ramase. Ai murit, adica incetezi sa mai emiti unde cerebrale pentru ceilalti oameni si de aceea oamenii vad ca ai disparut din acest camp al emisiilor. Corpul fizic e inca aici, inca urmeaza sa fie ingropat, dar lumea stie deja ca nu mai esti aici, ai plecat, ai disparut din campul de emisii si receptii cerebrale. Conform definitiei satanice a lui Lenin, noi in general disparem din Creatie. Va dati seama ce imagine asupra lumii se ascunde aici? Ca si cum lumea exista independent de noi. Va puteti imagina asa ceva? Noi nu existam dar lumea exista. Pai atunci cine constata ca lumea exista sau nu? Noi emitem, ne reflectam permanent asupra lumii si Universului si acestea se reflecta asupra noastra. Suntem interdependenti si interconectati cu toate cele pe care le cunoastem si nu. Iata, o astfel de interpretare, definitie leninista cu o astfel de greseala, pare a fi un fleac, dar o astfel de viziune asupra lumii a dus la lucruri greu de imaginat. De la cauze mici se poate ajunge la urmari foarte mari, care s-au reflectat si asupra istoriei unui intreg popor si chiar asupra globului in general.
Astfel, trebuie sa intelegem ca lumea noastra este un ,,proces,, triunitar in care omul insusi reprezinta un fragment al Universului. Procesul triunitar reprezinta – materia, informatia si masura. Materia si informatia curg intr-o masura si directie determinata. Materia se trans-forma in masura si cu viteza determinate. Acum putem da propria difinitie a materiei. Materia este ceea ce se transforma, trece dintr-o stare in alta, este structurata, se modifica in procesul de influenta a unor obiecte materiale asupra altora. Materia in mod concret este:
- substanta ce se poate afla in stare solida, lichida, gazoasa.
- plasma (gaz inalt ionizat in care moleculele si legaturile chimice isi pierd stabilitatea si se descompun, iar atomii elementelor chimice pierd electroni)
- particule elementare (particule si cuante a diferitelor forme de emanatie)
- campuri statice si dinamice din vacuumul fizic
- vacuumul fizic.
- alte particule si campuri, care vor mai urma sa fie descoperite si care astazi mai sunt numite ca fiind – virtuale.
Energia este forma intermediara de existenta a materiei. Ce este plasma, focul? O forma intermediara de existenta, de trecere a materiei din starea solida in cea gazoasa. Lemnul arde si trece din starea solida in starea gazoasa eliminand energie (caldura) in tot acest timp. S-a terminat caldura, nu mai degaja energie, inseamna ca procesul de trecere a luat sfarsit. Materia lemnoasa a devenit materie gazoasa.
Imaginea, forma, informatia, structurarea in sinea lor par (doar par) ,,ceva,, nematerial care nu depinde nici de calitatea purtatorului material, nici de cantitatea materiei (energiei) pe care o detine. Dar cu toate acestea, fara purtatorul material al acestui ,,ceva,, nu exista prin sine insusi in Univers, nu se reflecta, nu se transmite. Voi nu va puteti imagina o forma, o imagine fara un purtator material. Eu ma uit in jur, apoi inchid ochii si imi pot reproduce, imagina, reprezenta tot ce am vazut, o pictura, un calculator in fata mea…le vad deja cu ochiul mintii, ceea ce inseamna ca toate aceste obiecte s-au mutat in celulele si neuronii creierului meu. Asta inca o data demonstreaza ca informatia nu poate exista asa, de la sine si prin ea insasi fara un purtator material al ei. Ziarul la care privesc eu acum poarta informatie pe suport de hartie, iar literele (masura) de acolo sunt astfel structurate, organizate incat formeaza cuvinte si propozitii (masura) ce ajung la mine sub forma de coduri, pe care eu le decodific si inteleg ce scrie acolo.
Masura este o matrice multidimensionala a diferitelor forme posibile de existenta a materiei, prestabilita de Dumnezeu, care pastreaza informatia despre toate procesele, incluzand aici si informatiile despre trecut cat si a directiei de miscare predeterminata, adica procesul determinarilor cauza-efect, a dimensiunilor acestora. Astfel, masura reprezinta un oarecare cuant de informatie (o litera) si aceasta la fel mereu are un purtator material. Multidimensionalitatea. Ce este asta?
Lumea celor doua dimensiuni am invatat-o cu totii la scoala. Aceasta poate fi reprezentata printr-un grafic care are o axa X si una Y. Pe aceste doua axe putem cu usurinta sa prezentam greutatea omului de exemplu, in diferite perioade de timp, sau inaltimea acestuia odata cu trecerea timpului. Avem o axa a timpului si o axa a greutatii sau inaltimii, sau ce mai dorim. Putem vedea din desen cum, odata cu trecerea timpului omul isi modifica greutatea in sens de crestere si cum la un anumit timp greutatea lui a inceput sa stagneze sau sa descreasca. Lumea tridimensionala la fel este cunoscuta noua, inca de pe bancile scolii. Aici avem trei axe, a aparut axa Z. Aici putem vedea lucrurile nu ca pe o suprafata ci in volum ( inaltime, latime, largime). Aici putem descrie orice proces in dependenta de trei factori. Putem descrie greutatea, inaltime, si timpul, de exemplu. Dar lumea celor patru dimensiuni cum o vom reprezenta? Aici, deja nu ne mai putem descurca grafic, nu putem desena patru dimensiuni. In patru dimensiuni am putea reprezenta o multime de lucruri in acelsi grafic, pentru ca omul detine masura ca si oricare alt fragment din Univers. Am putea reprezenta, greutatea sa zicem si inaltimea, numarul de fire de par si tensiunea arteriala, litri de bere consumati si starea de sanatate generala si toate acestea intr-un singur grafic cvadridimensional. Din pacate nu putem realiza acest lucru. In patru dimensiuni am putea sa reprezentam cea mai inalta masura a omului si anume capacitatea acestuia de a prelucra informatia ce patrunde in el, cu alte cuvinte am putea vedea cum gandeste un om in general si in particular. Aceasta este tot o masura si chiar una dintre cele mai importante. Tineti minte ce am spus in articolul ,,Securitatea globala,, vorbeam despre taierea imprejur in a 8 zi de viata, care contribuie mult la deformarea algoritmului de prelucrare a informatiei? Si asta este o masura, foarte importanta. Acum aduceti-va aminte ca ati vazut o multime de filme despre a cincea sau a sasea dimensiune, ati auzit tot felul de fantasmagorii… Cine poate pretinde ca intelege sau cunoaste intreaga masura a matricei, a starilor posibile de existenta a materiei in Univers? Acest lucru ii este posibil chiar ca numai lui Dumnezeu. De aceea eu ma limitez sa spun ca aceasta matrita a posibilelor stari de existenta a materiei este multidimensionala, cate dimensiuni sunt acolo – Dumnezeu stie. Poate ca sunt sase, sau douasprezece, sau poate o suta sau o mie. Cine poate sti? Poate candva vom afla, dar cand acest lucru va fi posibil, noi oamenii probabil vom fi cu totul si cu totul altceva decat suntem acum, ca mod de viata, gandire, atitudine, relatiii intre noi si natura, Univers. Pana atunci ne vom multumi cu termenul de multidimensionalitate.
Ce a reusit sa faca preotimea Egiptului antic ascunzand de restul lumii – masura?



Sa privim desenul! Iata in fata noastra sta un om care este pus in fata alegerii. In fata lui stau adevarul si minciuna, falsul. Omului i se spune: omule alege! Unde crezi tu ca este adevarul – aici sau aici? Iata intr-o astfel de situatie omul mai devreme sau mai tarziu va ajunge la adevar, fiindca nu este tampit, nu este chiar atat de prost cum isi imagineaza unii. Omul va face o multime de greseli, va sparge multe oale in capul lui, va cauta, va cerceta si in cele din urma va ajunge la adevar, chiar daca i-a trebuit mii de ani ca sa descopere unde este adevarul de fapt.



Pentru ca omul niciodata sa nu ajunga la adevar, preotimea Egiptului antic a ascuns imaginea corecta asupra lumii, adevarul l-a ascuns si i-a dat omului falsa imagine asupra lumii, minciuna. Cum au reusit acest lucru? Simplu! Minciuna au rupt-o in doua si astfel a aparut minciuna 1 si minciuna 2. Apoi l-au pus pe om in fata unei noi alegeri si i-au zis: Omule alege ce este primordial – materia sau constiinta? Intr-o astfel de situatie adevarul nu este prezent in nici o sectiune, adica a pus omul sa aleaga intre doua falsuri si fiecare a aleas raul cel mai mic dupa propria viziune. Mai departe omul a fost intrebat: Cine are dreptate stiinta sau religia? Omul iarasi s-a vazut nevoit sa aleaga inca o data una din doua minciuni, una din doua prostii. Daca stinta are dreptate noi provenim din maimute, daca religia are dreptate inseamna ca noi provenim din Dumnezeu. Mmmmmm....., te doare capul, e prea mare diferenta dintre una si alta. De unde provenim noi de fapt? Tu de unde provii? Abia cand reusesti sa alipesti masura la aceste doua conceptii filosofice, abia atunci apare lumea unica, intreaga, nefaramitata in masura completa. Abia atunci reusesti sa unifici religia si stiinta, sa impaci contrariile. Sunt foarte convins ca in viitorul foarte apropiat stiinta si religia isi vor da mana si astfel vor reusi sa aduca in fata omului o imagine asupra lumii mult mai completa si nedivizata. Religia va deveni stiintifica, iar stiinta va deveni si religioasa, spirituala asa cum a mai fost de fapt cu foarte mult timp in urma. Astfel va disparea principuil guvernator,,dezbina si stapanaste,, si constiinta omului va deveni mai puternica, mai completa, mai larga.
A mai trecut o perioada de timp istoric si omul a fost pus in fata unei noi alegeri dupa acelasi principiu: omule alege care oranduire este mai buna, cea capitalista sau cea comunista, socialista? Astfel oamenii au inceput sa defileze cu steaguri rosii pe o buna parte a planetei, omorandu-se unii pe altii in numele si puterea poporului, puterea sovetelor, colectivizare, comunismul, viitorul luminos…Dar, in realitate cei de sus in tot acest timp isi realizau conceptia lor legata de globalizare si de creearea unei structuri turmo-elitare nelibere, in care traim si astazi cu toata asa numita democratie. Intre capitalism si socialism era doar o singura diferenta; in capitalism piramida turmo-elitara era pe fata, era vizibila si mereu i se facea reclama, pe cand in socialism piramida turmo-elitara era ascunsa, nu era permis sa fie vazuta, descoperita. Cei de sus, din capitalism cat si din socialism aveau de toate, nu duceau lipsa de nimic, le era bine, erau vedete, erau slaviti, lumea li se inchina. Totul era la fel. Acum, adica dupa revolutie au fost aratate aceste adevaruri si lumea a crezut ca facand o revolutie, totul va fi bine. Daca binele inseamna a fi cum e la ei, atunci trebuie sa va spun ca nu e nici o diferenta in afara faptului ca, elita are voie sa se comporte liber, sa-si afiseze puterea de consum pe fata, sa ii sfideze pe cei care nu au o astfel de putere…In rest, ori in capitalism, ori in socialism nu e nici o diferenta pentru miner, soferul de tir, agricultor, taran, ba chiar dimpotriva poate ca in asa zisa democratie e chiar mai rau. Atunci, cel putin eram invatati sa vedem viitorul in cinci ani, acum privim doar cu patru ani inainte. Atunci era un singur partid care mereu isi tinea linia lui de ideologie si dezvoltare si lucurile incepute erau si finalizate, acum o data la patru ani vine altul sau altii si nu mai termina ce au inceput predecesorii, rescriu istoria, distrug cultura, neamul, valorile promovand o singura valoare – banul, puterea, puterea este banul. Noi credem in Dumnezeu, Dumnezeul nostru este banul. Banii vorbesc, banii fac si bani desfac! Vrei carnet de sofer fara nici un examen? Cat dai? Vrei sa te scot din puscarie pentru ca ai produs un grav accident rutier? Cat dai? Vreau si eu, vrea si seful, si celor de sus pana la minister trebuie sa le dam ceva. Cat ziceai ca dai? Mai adauga si tu sefu ceva, ca sunt multi pe filiera si toti trebuie sa fie multumiti! Asta e viata in care banul vorbeste iar ratiunea, bunul simt, omenia tace! Iata si criza ca rezultat al lipsei de omenie. Criza de omenie! Multumiti?
Apoi omul iarasi a fost pus sa aleaga: omule alege ce crezi, care este mai buna – economia planificata sau economia de piata? Eu insa vin si spun ca intre acestea doua nu exista diferente mari si ca ele fac parte dintr-un sistem mai complex in care planul reprezinta tinta necesara de atins, iar piata reprezinta mijlocul de realizare a tintei. A pune in opozitie planul si piata este o schizofrenie de care suferim cu totii acum, inclusiv si mai ales ,,conducatorii,, nostri. Intreaga aceasta schizofrenie, intreaga noastra stiinta, filosofia de viata…sunt false, pentru ca pornesc din start de la ceva fals, de la o minciuna grandioasa. Cineva spunea; pentru ca o minciuna sa fie credibila, aceasta trebuie sa fie grandioasa. Iata unde am ajuns! Vedem cu totii! La ce bun sunt toate stiintele economice, academia de stiinta, doctorii in stiinte economice, politice, sociale...La ce ne servesc toti acestea cu toate doctoratele lor daca nu au putut sa prevada stiintific o astfel de criza globala? Cine are nevoie de ei? Pana in ultima secunda si chiar dupa trecerea acestora presedintele incerca sa ne convinga ca nu este nici un fel de criza, ca e mai mult o panica. Daca, presedintele tarii care are acces la cele mai secrete informatii, care este informat permanent inclusiv si de catre adunarea academica, nu stia pe ce lume traieste, nu era informat corect asupra realitatii, atunci la ce bun e toata aceasta stiinta?
Pentru a schimba mersul lucrurilor trebuie modificata intreaga matrice, iar cele mai multe si esentiale probleme se afla exact in viziunea de ansamblu asupra lumii in care traim. Iata de ce imaginea asupra lumii este atat de importanta. Iata de ce eu permanent am spus ca lucrurile se vor modifica atunci cand vom reusi sa modificam constiinta romanului. Insa, atata timp cat la televiziuni sunt prezentate in fata ,,vedete,, gen Nikita, Sexi Braileanca, Piticul porno, Gigel zis schiopul pentru ca are un picior mai scurt decat celelalte doua si multi, multi altii, doar pentru ca aduc audienta, adica bani, iar noi il iubim pe Dumnezeu – banul, constiinta romanului in loc sa se modifice se indobitoceste si mai mult. Daca asta cineva o face intentionat, cu buna stiinta si directionat, atunci inseamna ca acei oameni sunt adevarati tradatori de tara si de neam, deoarece contribuie la distrugerea valorilor autentice, moralei, neamului, contribuie la disparitia datinilor, culturii, si prin asta participa la distrugerea poporului roman.
Fundamentul nostru psihologic si conceptual, filosofic este total gresit, si aici se ascunde cauza suferintelor noastre si neimplinirilor. Daca reusesti sa te pozitionezi corect, sa construesti un alt fundament, atunci toate lucrurile curg ca de la sine, omul face alegeri corecte, actioneaza corect si are rezultate corecte, placute, care te implinesc. Daca te situezi pe o pozitie falsa, fara sa vrei vei face alegeri gresite, vei comite o sumedenie de greseli si vei culege furtuna, suferinta si chin.
Haideti acum de pe aceata pozitie sa mai aruncam o privire asupra zeului Amun care intruchipa in sine patru zeitati.
Zeita Nanet - materia
Zeul Nun - energia
Zeita Hehet - spatiul
Zeul Sobek – timpul.
Dintre toate aceste patru categorii filosofice care este cea corecta? Numai una este corecta si anume – materia – Nanet. Energia – Nun, reprezinta forma interermediara de existenta a materiei, iar spatiul si timpul sunt masuri particulare, desprinse din intreaga masura a Creatiei. Spatiul si timpul sunt masuri create artificial de catre om, sunt subiective, iar masuri obiective de acest gen nu exista. Cu alte cuvinte a stat omul si s-a gandit: cum voi masura spatiul? La inceput l-a masurat cu pasul, apoi cu prajina, apoi a creat un etalon – metrul si a inceput sa masoare intreg spatiul inconjurator. Dar timpul, ce notiune filosofica mai e si asta? In Univers timpul in mod obiectiv nu exista. Timpul este o dimensiune, o masura subiectiva, creata si introdusa de catre om. Timpul si Spatiul sunt caracteristici subiective introduse de catre om pentru a masura procesele oscilatorii, deoarece in jur totul este oscilatie, vibratie; omul avea nevoie de o unitate de masura; astfel acesta a obserbat ca exista zi si noapte – exista o astfel de oscilatie cu o astfel de periodicitate. O zi si o noapte – a trecut o zi. Dar ziua cum o masuram? Prin ore! Dar anul cum il vom masura? Prin rotatiile pamantului in jurul soarelui – o rotatie completa va fi un an. De la acestea pornind s-a ajuns sa se masoare totul. Acestea sunt categorii subiective si artificiale. Imaginati - va ca omul nu ar exista. Unde va mai fi atunci timpul? Daca dispare umanitatea, dispare si categoria, mai corect caracteristica numita – timp. In Univers timp nu exista. Deci, timpul este o unitate artificiala si subiectiva introdusa de catre om, pentru a masura procesele oscilatorii care decurg in lumea observabila. Metrul, kilometru, centimetru…sunt unitati alese cu de la sine putere de catre om. Pentru a cunoaste timpul din Univers ar trebui sa iesim in afara lui pentru a-l observa. Din pacate, noi inca nu reusim acest lucu. Si apoi cum sa iesi in afara Universului daca el este vesnic si infinit?
De aceasta minciuna egipteana antica - materia, energie, spatiul si timpul se foloseste pana si astazi intreaga gandire academica si stiintifica.
In ,,securitatea Globala,, vorbeam acolo la un moment dat despre ,,Dianetica'' a lui Hubbard asa numita biserica scientologica. Trebuie sa stiti ca aceasta pseudostiinta, ştiinţa despre raţiune şi sănătatea spirituală are la baza aceleasi patru categorii: materia, energia, spatiul si timpul (MEST) care il reprezinta pe acelasi zeu Amun, amen, amin, ameni...
Daca intelegem aceste lucruri si mai ales ca in Univers toate lucrurile sunt interconectate si interdependente atunci putem trece la pasul urmator si putem vorbi despre magia cuvantului, despre cum si cu ce lucreaza in anumite situatii vrajitorii, samanii, extrasenzitivii, bioterapeutii... Cei care sunt mai initiati stiu deja ca, chiar in arcanul 10 al tarotului (un fel de Biblie pentru initiati) toate aceste lucruri se descriu cu lux de amanunte, minte doar trebuie sa ai ca sa poti vedea.
In popor se spune ca toate imbolnavirile sunt de la nervi. Se spune astfel in intelepciunea populara? Se spune! Ce inseamna asta? Inseamna ca toate imbolnavirile au un caracter informational. Chiar si daca iti rupi piciorul sau nimeresti intr-un accident rutier este tot una, adica acest eveniment poarta un caracter informational. Nu ma voi scufunda acum prea mult in acest subiect, dar e bine sa stiti totusi ca asa este. Totul are o natura informationala. In Rusia au existat candva, exista si acum dar mai putini la numar astfel de oameni care se numeau Volhavi ( Volea = Vointa si Havati = a ascunde; a ascunde, a acoperi vointa celuilalt) Acum, sa va dau urmatoarea imagine: imaginati-va un om! Asupra omului tot timpul vin tot felul de vibratii si el la randul lui tot timpul emite in mediul inconjurator tot felul de oscilatii, informatii. Daca omul traieste in armonie cu natura, atunci undele lui si cele ale Naturii se uniformizeaza si omul pur si simplu nu iese in evidenta. Este ca si cum omul nu s-ar vedea, e acoperit. Daca insa omul nu traieste in armonie cu natura, inclusiv si cu cea umana, este indepartat de legile lui de Dumnezeu, individul emite niste unde care intra in interferenta cu undele naturii si omul deodata devine un fel de ,,bec,, in sens ca acesta se evidentiaza pe fonul general. Vointa lui se descopera si omul incepe sa se degradeze, deoarece vointa lui intotdeauna este mai slaba decat vointa Universului. Aici este vorba deja de rezistenta materialului. Imagineaza-ti ca tu esti o bucata de aluminiu, iar Universul vine cu un instrument cu cap de diamant. Care pe care va reusi sa-l aschieze, sa-i infranga rezistenta materialului? Omul incepe sa se imbolonaveasca, sa sufere; in acest moment apare Valhavul. Ce face acesta? Acopera vointa bolnavului, o ascunde, ca sa nu mai iasa in evidenta pe fonul general vibrational. Cu alte cuvinte il fortau pe om si vointa lui sa intre in armonie cu natura intr-o anumita masura acceptabila si nepericuloasa. Cum faceau Valhavii acest lucru? Imaginati-va, sta valhavul in fata bolnavului. Omul este triunitar – materie, informatie, masura. La nivel de materie si informatie si vraciul si bolnavul au aceeasi structura sau foarte asemanatoare. Fiecare dintre acestia este compus din ceea ce mananca si ce bea. Mananca si beau acestia doi aproximativ egal. Care e diferenta dintre acestia? Diferenta o face anume – masura intelegerii si a gandirii. Masura in forma ei extrema reprezinta forma superioara de prelucrare a informatiilor, algoritmul gandirii si viziunii asupra lumii in care traiesti. La acest nivel intre acestia doi exista o diferenta ca de la cer la pamant. Regulile de viata dupa care fiecare dintre acestia doi se ghideaza sunt total diferite, regulile vietii exterioare cat si regulile vietii interioare si ca rezultat, unul e sanatos pe cand celalalt este bolnav. Daca, regulile exterioare si interioare de viata coincid mai mult sau mai putin cu regulile Universului atunci omul ca si cum este acoperit, este protejat. Daca regulile de viata proprii nu coincid cu cele ale Universului atunci omul iese din cadrul armoniei, este descoperit si neprotejat. Cu cat mai mult te indepartezi de cadrul acceptat al armoniei cu atat mai grava este boala. Un astfel de om are masura deformata, nu o cunoaste – nu cunoaste masura (totul e permis dar cu masura) si ca rezultat al acestei deformari a masurii – se imblonaveste. Ca sa se vindece trebuie sa-si aduca masura in parametri acceptabili. Ce face Volhavul, sau bioterapeutul, sau psihologul? Acesta vine, priveste acest iepuras bolnav si speriat, vorbeste ceva, descanta, povesteste, invata, ordoneaza, sugestioneaza, iar toate acestea separat si la un loc sunt procese vibrationale sub influenta si presiunea carora acest biet iepuras incepe sa-si corecteze masura. Vorbele, imaginile, simbolurile cu care lucreaza terapeutul se transpun, se muta in celulele creierului bolnavului si nu numai a creierului. Sub influenta acestor procese vibrationale (mantre, descantece, pilde, povesti, proverbe, zicatori, exemple, fabule...) bolnavul incepe sa-si impinga propria masura intr-o directie sau alta. Daca masura se modifica, automat se schimba si starea informationala generala a omului care atrage o alta viziune asupra lumii, iar de aici si ideile, formele gand, atitudinile si omul paseste pe calea insanatosirii. Daca doua nivele au suferit o schimbare al treilea se va modifica de la sine. ( „unde doi sunt impreuna in numele Meu, si Eu voi fi printre ei”)
Eu insumi am fost bioterapeut destul timp. Am aplicat o sumedenie de tehnologii de insanatosire cu foarte mare succes. Eram un bioterapeut extrem de cunoscut, dar la un moment dat nu mi-a mai fost interesant de a-i ajuta pe oameni pe aceasta cale. Daca lor le este tot una cum traiesc si mie trebuie sa-mi fie tot una cum si cand si de ce vor muri. Terapia este o munca foarte ingrata. Tu ii ajuti sa se insanatoseasca si ei pleaca apoi si isi fac in continuare de cap. De aceea niciodata nu acceptam la mine in cabinet pe omul care a doua oara venea cu aceeasi boala. Il dadeam afara pur si simplu fara nici un fel de mila. M-am intalnit la randul meu cu o multime de biotepapeuti cu o calificare mai mare sau mai mica spre deloc, spre zero, care din ignoranta lor, din prostie pana si astazi mai cred ca ei au un dar dumnezeesc pe care trebuie sa-l utilizeze ca pe o sarcina. Nici macar nu inteleg ca ei anume asa in mod subconstient au gasit o modalitate de a fi speciali, de a atrage admiratia, respectul si ca anume asa pot trai mai usor, fara a munci undeva la fabrica din greu. Majoritatea dintre ei nu au nici un fel de studii postliceale. Altii nici macar liceul nu l-au terminat pentru ca au avut ghinionul sa descopere ,,darul” inca din frageda adolescenta. Despre toate acestea scriu mai amanuntit in cartea care sper in curand sa apara si care se va numi ,,Viata care ne traieste,,. Cei mai multi bioterapeuti sunt femei, asta este pentru ca ele nu beau atata bere ca barbatii, nu fumeaza atat de mult, nu stau in fata televizorului pentru a vedea fotbal si multe alte cauze, gandesc mai mult afectiv decat rational...Cei mai multi dintre acestia nici macar nu stiu exact ce fac atunci cand lucreaza cu pacientii lor. Pur si simplu au invatat un set de simptome, cateva reguli invatate de la ,,maestrii,, lor si atat. Cineva, candva le-a spus ca daca pacientul are pielea ingalbenita si ochii rosii, sa zicem, atunci spune descantecul sau rugaciunea asta, daca are picioarele umflate – spune rugaciunea cealalta si tot asa. Eu nici macar de asa ceva nu aveam nevoie deoarece omul este triunitar si aceasta trinitate imi permitea sa descoper foarte usor mecanismul imbolnavirii cat si pe cel al insanatosirii. Eu nu stiu ce are pacientul si nici nu ma intereseaza, eu nu tratam imbolnavirile ci omul, dar cunoscand mecanismele puteam inventa pentru fiecare caz in parte o tehnologie noua de insanatosire, sa aleg planta potrivita, sa fac ceaiul cel mai bun, sa apas in punctele cele mai puternice din punct de vedere vibrational...sa spun cuvintele necesare si cu o anumita intonatie.
Acum ca vorbeam de cuvinte si sunete putem sa intelegem si mai bine importanta cantecelor nationale, populare. Acestea sunt sunete, vibratii capabile sa modifice starea informationala a omului. Cantecele populare sunt duioase, mladioase, mangaitoare, moi, pe cand sunetele muzicii rock sunt de-a dreptul un fel de satanizare, agresiune asupra mediului inconjurator. Cum si de ce mor vedetele rock si cum si de ce mor cantaretii de muzica populara? Face-ti in aceasta directie o mica analiza si ve-ti descoperi lucruri interesante. Muzica si dansul popular sunt de-a dreptul initiatice. Astazi unii dintre noi inca mai stiu sa danseze, dar cu totii am pierdut intelesul, sensul, nu mai stim de ce se face asa si nu altfel, ce semnificatie sacra se ascunde in spatele figurilor de dans...Eu de exemplu nici nu prea il consider roman pe omul care nu stie versurile macar unui cantec popular si nu stie sa danseze frumos si corect macar un singur dans polular. Ce fel de roman esti tu, care nu stii sa dansezi un dans popular de la cap la coada? Ce fel de roman esti tu cel care canti deja in engleza, stii vreo cinci cantece straine si nici unul romanesc, nu trebuie sa-l canti, dar macar versurile. Ce fel de roman esti daca tu nu stii macar cateva strofe din cateva poezii ale neamului tau? Acestia sunt romani? Uite, rusul de exemplu stie despre ce vorbesc eu aici si cu cea mai mare placere iti recita, iti danseaza si iti canta, daca are suficienta vodka, canta toti in cor si in trei voci, barbati si femei, canta cantece rusesti, populare. Asta da neam! Bravo lor! Chiar si aceste lucruri tin tot de imaginea lumii pe care o avem. Vedeti cat de important este acest lucru. Am scris pana acum o multime de pagini si as mai putea scrie tot atatea fara sa epuizez tema imaginii asupra lumii.
Fiecare organ interior are propria oscilatie vibrationala. Atunci cand cantam noi trecem prin corpul nostru diferite oscilatii atingand astfel fiecare organ, armonizandu-le activitatea si energiile, le facem un fel de masaj interior prin vibratiile pe care le producem. A...O...U....M... toti cunoasteti aceasta mantra care este capabila sa produca in noi prin intermediul oscilatiilor sonore, acustice, un adevarat masaj interior al organelor si a diferitelor sisteme de celule. Cantand muzica populara acest lucru se produce de la sine cu o gama mult mai mare si mai fina de raspandire. Marine la nunta ta, Marine Marine..., Toate fetele... Incercati si va veti convinge. Cantand in cor acest efect se amplifica mult, de aceea atat de placute sunt serile langa foc cu cateva chitari si prieteni care canta impreuna.
Dar ce se intampla in muzica rock (rock – piatra, perete, stanca)? Aici aproape ca nici nu exista sunete ci mai degraba zgomote capabile sa aduca omul la un nivel de zombi, de aceea ii si vedem cum stau cu miile la astfel de concerte si dau cu totii din cap sub ritmul sacadat, sfasietor, persuasiv al „muzicii”. Muzica populara suna initiatic, intreaga melodie este o unitate de masura, dar la cananada de tip rock, permanent iti baga in minte un ritm – bum, bum, bum, bate toba, bum...si aceste cananade devin unitati de masura obligand psihicul uman sa se miste de la un psihic de tip uman catre altul de tipul animalic. Ati stiut asta, sau macar v-ati pus vreoata problema astfel? Nu? Pacat! Cei care trebuie si-au pus problema si astfel, chiar investesc in astfel de formatii prin intermediul carora incearca si reuseasc sa ne faca pe noi prizionerii lor. Un anumit consumator de anumita muzica, presupune si un anumit tip de psihic, de mentalitate, de viziune, iar de aici se configureaza si un anumit profil de consumator si al altor bunuri care se asociaza, se asorteaza cu acea muzica. Daca tu nu stii astfel de lucruri automat devii prizonierul celor care stiu si care se folosesc de astfel de tehnologii si prin urmare se folosesc chiar de tine. Foarte usor si fara sa-ti dai seama cand si cum s-a intamplat, ai si devenit deja un zombi. Te duci la concert si iti modelezi de fiecare data propriul psihic in unul de tip animalic, faci acolo tot felul de miscari care subinteleg sexul si relatiile sexuale, dai din cap ca apucatul fara sa stii de ce faci asta si nu te opresti decat daca se opreste muzica, apoi vii acasa si continui ascultandu-le cd-ul, pe care tot tu l-ai cumparat cu banii tai...Iarta-i Doamne ca nu inteleg ce fac, si anume in asta se ascunde puterea speciei umane.
Important este sa intelegeti din toate cele scrise aici, ca orice proces de emisie, difuzare, raspandire, transmitere a informatiilor dinspre un fragment al Universului catre altul, cu atat mai mult catre om, reprezinta procesul de conducere a omului. Cine furnizeaza informatia acela conduce. Cine detine informatii acela detine puterea. Ne place asta noua sau nu, vrem asta sau nu, este absolut tot una. Ai transmis informatia, gata, tu deja conduci. Ai dat un ordin, ai pus o conditie, ai impus o regula, ai emis o lege, ai creeat un zvon...tu conduci! Alta este problema cum acea anume informatie se va rasfrange asupra creierului tau sau al altora. Acest lucru depinde de calitatea informatiilor si de modul de a o transmite, insa cu toate acestea oricum ar fi, daca ai transmis informatia – conduci. Daca nu se produc modificarile asteptate, poti lucra la calitatea informatiei, la modul de emisie, poti lucra asupra mediului de propagare, totul poate fi imbunatatit si efectele chiar mai mari decat cele dorite obligatoriu se vor produce. Materia se modifica in masura informatiilor pe care le detine sau pe care le dobandeste. Eu scriu si tu citesti - inseamna ca eu emit informatii, iar tu esti cel care te transformi, tu scrii ceva si eu citesc – eu ma modific sub presiunea informatiilor noi venite. Asta e tot secretul. Eu sunt seful tu esti prostul, tu esti seful – eu sunt prostul.
Acum sa vorbim putin despre ziaristi, televiziuni, reporteri, pentru ca toti acestea separat si la un loc opereaza cu informatii, cuvinte, imagini, idei. Nu mai tin minte cine anume a spus astfel de cuvinte: ,,Noua nu ne este dat sa stim cum cuvantul nostru se va rasfrange, iar parerea de rau ne este data ca un dar Dumnezeesc”. Cine a spus cuvintele acestea a avut dreptul sa le spuna in acele timpuri, in acea stare informationala a lumii. Au trecut timpurile cand puteai spune ceva si abia peste sute de ani cuvantul spus avea o anumita rasfrangere, un anumit efect. Spuneai un cuvant sau o fraza si abia peste 50 de ani vedeai ce rasfrangere, ce sens a capatat cuvantul, fraza. Atunci oamenii traiau inca in biosfera, noi cei de astazi, civilizatia tehnocratica demult deja demult traim in tehnosfera. Asta e o cu totul alta lume, alta mentalitate, alte viteze, alte modalitati de prelucrare a informatiilor, alte placeri si alte nreferticiri. Aici lucrurile stau cu totul si cu totul diferit. Totul este accelerat, totul se intampla rapid, avem deja impresia ca ziua nici nu mai are 24 de ore ci numai 16. Astazi conform legilor timpului nu ai dreptul sa vorbesti despre ceea ce nu cunosti pentru ca chiar peste cateva luni sau zeci de zile, deja iti va pare rau pentru ceea ce ai spus. Astazi trebuie extrem de bine sa ne cantarim cuvintele, promisiunile electorale si de alta natura...Daca nu iti stapanesti vorbele foarte usor devii instrument, arma de distrugere poate chiar a propriului tau popor. Uitati-va in jur si ve-ti observa cu usurinta aceste mecanisme. De exemplu, inca nu mult timp in urma postul OTV impreuna cu Dan Diaconescu a creat si a adus in casele oamenilor un sir intreg de "vedete" de genul lui Nikita, Magda Ciumac, Tolea Cimac, sexi brauleanca, eleva porno, piticul porno...Diaconescu era cel care vorbea cu ei in cadrul emisiunilor tot felul de lucruri. Nu a trecut foarte mult timp si acum culege recoltele a ceea ce el insusi a creat. "Vedetele" au plecat pe la alte televiziuni si deacolo arunca cu noroi in fostul lor maestru, in postul lui de televiziune...Asta este. Mai ieri presedintele tarii ne spunea ca nu e nici un fel de criza decat poate una emotionala, adica se crizeaza lumea aiurea si destul de rapid a trebuit sa culeaga roadele celor spuse, apoi tot el vine si ne spune ca este posibil sa intram in re-ce-si-u –ne!
Sa vedem cum se intampla acest proces.
Pentru asta trebuie sa ne intoarcem iarasi la trinitate: materie, informatie, masura. In Univers acestea trei sunt o singura esenta, omul insa extrage din intreg aceste trei particularitati, le percepe separat si astfel devin ca si cum, trei esente.



Referitor la om si mai ales la magia cuvantului observam:
Materia – in viata oamenilor se intampla tot felul de manifestari, demonstratii, certuri si impacari, inundatii, catastrofe, epidemii, orice altceva. Asta este materia.
Informatia – tot felul de imagini, forme gand, idei despre aceste manifestari si tot ce se intampla in viata.
Masura – cuvantul. Fiecare manifestare, proces, eveniment, intamplare o inzestram cu un anumit cuvant. Cuvantul poate sa fie cel potrivit sau nu, asta este o problema grandioasa. Cuvantul pe care il atribuim unei oarecare notiuni, obiect sau eveniment va crea sau va modifica esenta acestor lucruri. Nu intamplator exista in toate popoarele atat de multe proverbe si zicale despre cuvant. „Cuvantul nu e ciocan, dar loveste mai puternic”. Si acum sa ne gandim putin cum stau lucrurile -conducere sau management? Cetateni romani de provenienta maghiara sau separatisti, unguri? Fete sau femei? Barbati sau masculi? Oameni cu gandire si viziune diferita sau dusmanii poporului? Om diferit sau om nebun? Parlamentar sau adunatura de hoti? Presedintele tarii sau Basescu, Base? Elena Basescu sau fiica presedintelui? Cum vom numi lucrurile, cum vom boteza evenimentele si procesele, acele anume rezultate le vom avea. Numele ascunde esenta lucrului. Sunt foarte multe cuvinte. Adam a inceput aceasta activitate creativa si sacra de a da fiecarui lucru, animal, planta... un nume. Insasi Dumnezeu l-a insarcinat cu aceasta responsabilitate sacra. In trecut doar pomenirea anumitor lucruri facea ca in om pe buna dreptate sa se cutremure ceva, astazi si la televizor auzi permanent: „ce dracu”, „dracu sa-i ia”, „duca-se dracu”, smecheri, misto, bafta, hoti, „animalule”, „tiganca imputita”, gaozar, idioti, tampiti, „Romania e o tara super, pacat ca e locuita”, „tara tuturor posibilitatilor” (chiar a tuturor, vai de capul nostru sa fie anume asa)... In spatele oricarui cuvant omul vede si intelege o imagine specifica, care cu usurinta poate fi modificata. ,,Suntem o tara de tampiti” auzim aproape in fiecare seara de la un post de televiziune. Tara tuturor posibilitatilor – ce imagine va vine in minte? Tigru – acum ce imagine ai? Tiganca imputita – vezi ce iti trece acum prin minte? Iata, asa cercul se inchide. Va arat imediat cum se produce fenomenul si cum putem sa culegem roadele sau furtuna.
1. Se produce un eveniment.
2. Evenimentul poarta in sine o imagine.
3. Imaginii i se atribuie un cuvant, un fel de botez.
3 Oamenii pronunta cuvintul legat de acel eveniment
2 Cuvintele trezesc in alti oameni imaginile aferente specifice
1 Imaginile genereaza evenimente specifice.
Iata cum am pornit de la eveniment si am ajuns iarasi la eveniment produs sub influenta imaginilor, generate de cuvintele cu care am botezat evenimentele initiale. Acest cerc poate fi unul vicios sau poate deveni unul magic. Pentru a deveni magic si a da rezultate nemaipomenit de bune pentru viata intregii tari este nevoie ca cei care opereaza cu astfel de lucruri sa aiba o anumita calificare, un anumit simt al raspunderii, o anumita pregatire spirituala si sa detina o imagine de anasmblu cat mai ampla si corecta asupra lumii si proceselor in care se afla. Altfel, acestea par cu adevarat a fi niste dusmani ai bunastarii materiale si spirituale a propriului popor, pentru ca nu isi dau seama ce fac si ce produc, iar daca isi dau seama de toate acestea si totusi le fac atunci chiar ca sunt adevarati tradatori si dusmani ai poporului din care fac parte si pe teritoriul caruia isi desfasoara activitatea



Daca cuvintele descriu imaginile in mod corect, nu exista deformatii, contorsionari, atunci, cuvintele in mod corect inzestreaza cu putere evenimentele din viata noastra. Daca cuvantul este deformat, nu descrie in mod corect imaginea, atunci acesta pana la urma duce la intelegeri distorsionate, incorecte si va genera comportamente la fel de neplacute. Iata un exemplu: Uniunea Sovetica s-a destramat – aceste cuvinte duc imediat catre un anumit inteles al lucrurilor si creeaza in mintea noastra o anumita imagine despre acest lucru. Dar acum vom spune altfel: Uniunea Sovetica a fost distrusa, a suferit infrangere in razboiul rece. Aceste cuvinte duc deja catre o alta intelegere a lucrurilor, te face sa te intrebi cine a fost dusmanul, cum a distrus-o, ce este razboiul rece, care sunt armele de care se uzeaza intr-un razboi rece, ce fel de trupe se folosesc, in ce mod sunt pregatite si antrenate... In ce mod se poarta un astfel de razboi, care sunt armele si prioritatile? O astfel de intelegere duce la creearea unei anume imagini despre acest eveniment, care la randul ei va genara o anumita atitudine, vector de actiune, eveniment rezultant. Alt exemplu: tatal meu este un om prigonit de catre putere; tatal meu este dusmanul poporului. Este diferenta? Sunt imaginile diferite? Catre ce actiune te indeamna fiecare imagine?
Eu pot sa-mi permit sa vorbesc orice, dar nu acelasi drept il au cei de la putere, de la ziare si televiziuni. Daca si acestea fie din necunoastere sau din lipsa de bun simt, fac lucruri, spun cuvinte si descriu evenimente pe care nu le inteleg, atunci foarte curand vom culege furtuna. Apar tot felul de abstractionisti, moderatori, cuvantatori si desemneaza lucruri care nu exista, sau daca exista nu sunt nici pe departe asa cum le spun ei. Asta nu e bine. Cineva candva va plati pentru asta prin suferinta, fie doar ei sau fie cu totii. Cuvantul deformat conduce la creearea imaginilor deformate despre realitate, iar acestea din urma contribuie la declansarea evenimentelor deformate, exagerate in realitatea obiectiva. Aceste evenimente la randul lor genereaza alte imagini si mai deformate, deoarece acum au deja un suport real – evenimentul produs ( oamenii s-au batut in mod real), iar imaginile din urma sunt botezate prin cuvinte si mai deformate, agresive si creeaza imagini negre deja, care duc iarasi la alte evenimente tragice… Microbistii galeriei lui Steaua s-au batut cu cei ai lui Dinamo; cainii rosii au atacat galeria Dinamo. Cum e? Aceste lucruri repetate stabil duc la formarea conceptelor in mentalitatea milioanelor de oameni. Care e diferenta dintre cuvant si concept? Conceptul este o idee generală despre o clasă de obiecte sau de fenomene din realitatea înconjurătoare; noţiune, idee, care constituie treapta cea mai înaltă de abstractizare în reflectare a realităţii. Atunci cand in mintea a milioane de oamneni s-a cuibarit un concept legat de ceva, atunci oamenii primesc ca atare acele lucruri ca si cum ar fi de la sine intelese. Adica, asa si trebuie sa fie, e normal, nu? Cainii rosii de aceea si sunt caini ca sa atace, sa sfasie, sa rupa, sa sparga, sa vandalizeze. Pai nu? Pai se poate altfel? Daca, aceste concepte poarta in sine intelegeri gresite despre realitate, atunci deja putem vorbi despre securitatea nationala. Ne plangem ca pe strazile noastre, si asa vai de capul lor circula tot felul de nebuni cu carnete cumparate si produc mii de accidente anual, dar uitam ca chiar noi suntem cei care educam un astfel de comportament, noi numim diferite lucruri prin anumite cuvinte. (Am numit un lucru prin cuvantul pandemie si deja se cheltuie milioane pentru stoparea acestui virus desi din cate stiu in Romania cat si alte multe tari inca nu au mirit nimeni in urma asa zisei pandemii. In acelasi timp in tara zilnic mor femei de cancer uterin, mor zeci de oameni in accidente rutiere, mor in spitale din lipsa de medicamente si aparatura medicala si nimeni nu vede adevarata pandemie. Pandemia nesimtirii, omenescului, coruptiei, pandemia parandaratului si spagii generalizate. Asta este adevarata pandemie pentru care real trebuiesc cheltuiti bani pentru a o stopa cat mai repede) Pe tampitul care conducea camionul pe o autostrada intr-o forma greu macar de imaginat, dansa in cabina camionului, urla, lasa volanul din maini avand in spate poate zeci de tone, l-au aratat la televizor de zeci de ori. Toti ii stiu numele si il vad ca pe un mare erou. Dar eroul cu adevarat care a murit la Brasov incercand sa opreasca atacatorul – nimeni nu il mai pomeneste de a doua zi. Nimeni nu stie cum se numea. Televizorul abunda de Gorbunovi si Gorbenco…dar nimeni nu vorbeste de un copil care stie sa cante la cinci instrumente muzicale, merge in fiecare zi cate opt kilometri pana la scoala, invata foarte bine, ajuta parintii. Nimeni nu arata un gospodar care cultiva ceva la tara si se hraneste din asta si le da si altora…Asta nu aduce rating. Publicul nu cere asa ceva. Dar publicului trebuie oare chiar sa-i dai numai ceea ce cere? Credeti ca publicul stie ce vrea si ce se va intampla cu el daca va consuma asa ceva? Credeti oare ca publicul e in masura sa aleaga? Manele ii dai – manele consuma, pentru ca nimeni nu ii arata ca exista si poezie, ca exista traditie, frumos, estetic, valoare…
Daca totusi e sa alergam dupa rating atunci, uite va dau o reteta care 100% va creste nespus de mult ratingul. Sa zicem ca intr-o emisiune moderatorul este un barbat cunoscut. Dupa ora 00.00 sa se apuce acesta sa faca sex oral cu un alt barbat, sau merge la o adica si sex anal. Va asigur ca toata tara se va uita. Daca a doua seara moderatorul va invita un alt barbat si scena se va repeta, iarasi toata tara se va uita. Asa va fi pana la un moment dat pana cand publicul se va plictisi; apoi va trebui ca moderatorul sa treaca la sex in grup, la sado-masochism, la zooflie poate, apoi va trebui sa-si bata nevasta in direct... Ce nu faci in numele si pentru rating. NU? Altfel trebuie sa apelezi la Nikite, Ciumace, sexi brailence...
Imi aduc aminte un caz absolut banal, dar care descrie foarte bine ceea despre ce vorbim noi aici. In R. Moldva, Republica Sovetica Socialista Moldova de pe atunci venise timpul cand, toata lumea in mod isteric si maniacal isi cumpara videocasetofoane. Nu erai om daca nu aveai propriul video acasa. Seara toata lumea in fata televizorului, introducea o caseta si vizionau filmele existente pe piata de atunci. Parintii erau atat de cuceriti de aceasta minune a tehnicii incat uitau complet de copii, iar acestia tacuti si linistiti vizionau filmele impreuna cu maturii. Filmele cele mai cautate erau cele cu lupte, karate, Stalone, Rambo, Brus Lee, Chuck Norris, toata lumea se bate, picioare in gura, scaune in cap, sticle sparte in ceafa; se ridica, iarasi incaseaza un scaun in cap, ia de aici un pumn in ochi si tot asa. Dupa un anumit timp in gradinite a crescut drastic numarul traumelor. Ce se intampla? Copilul vrea sa semene intocmai cu maturul. Este oarecum invidios pe matur si vrea sa-i semene in toate, de aceea il copiaza. Micutii preluand imaginile deformate asupra realitatii de la televizor veneau la gradinita unde colegii lor stateau linistiti pe olite. Micutul ia un scaun si da in cap celuilat, pentru ca asa a vazut el la televizor, mai mult a vazut ca lui tata ii placea ceea ce facea eroul din film cu scaunul in capul altuia. Micutilor li se parea firesc si de la sine inteles ca un astfel de comportament este normal, agreabil, laudabil si credea ca colegul lui de pe olita dupa ce isi ia un scaun in cap se va ridica la fel de repede ca cei din film. Dar, in realitate acesta nu se mai ridica si venea salvarea cu niste oameni imbracati in alb. Oamenii in alb ce cauta pe aici, ca in film nu erau, probabil uimit se intreba copilul! Asta e situatia. Imaginile, se transmit de la un obiect, om la altul si produc efecte din cele mai neasteptate. Iata cum un televizor ca si cum nevinovat poate contribui la dezvoltatea unei culturi gresite, agresive inca din copilarie. Apoi peste 20 de ani ne plangem ca avem numai Rambo pe strada, numai raketi si toti dornici de afirmare. Acum ganditi-va ca acest exemplu este unul banal si se refera la un nivel al existentei foarte observabil, dar cate astfel de deformari mai avem noi cei de astazi la nivele mai fine, de intelegere, de idealizare, de valorizare, de apreciere…idealuri false. Cum au ajuns acestea in mintile noastre? Prin intermediul cuvintelor. Iata de aici se vede clar rolul in societate a ziaristilor, a televiziunilor, care astazi nici ele insele nu cunosc ce fac, ce produc, apoi se vor plange ca nu stiu ce elev le-a violat fiica, le-a batut fiul aproape de moarte, se vor plange ca nu mai poti merge pe strada deoarece e periculos, ca propria lor fiica inca de la 12 ani intretine relatii sexuale, ca fiul le pune cutitul la beregata cerindu-le mai multi bani. Atunci se vor intreba: cum a fost posibil asa ceva? De ce? De aia!
In ziare sau la televizor vedem numai lucruri false? Nu! Ne arata permanent lucruri adevarate. Acolo cineva a omorat pe cineva, niste tineri au violat o batranica, acolo cineva a furat ceva si nu raspunde nimeni, dincolo justitia nu facea ceea ce trebuie, acolo politistul nu aplica legea, sau o aplica preferential, dincolo au mai distrus ceva. Asa se formeaza o imagine generala despre tara. Omul vede toate acestea si zice: s-a dus dracului tara asta. Romania nu mai poate fi salvata. S-a zis cu Romania, nu vezi ce se face. Nu se mai poate face nimic, toti sunt pusi pe hotii, furaciuni, marlanii. S-a dus dracu si cultura noastra si tot. Am ajuns de rasul lumii! Imi e si rusine sa mai spun ca sunt roman; pune mana pe sticla si se imbata ca sa uite; sa traim cat mai putem; asta se repeta zile si luni in sir. La aceasta idee adera din ce in ce mai multi romani. Acestia incep sa se inarmeze cu cele mai diferite arme, in caz de ceva…Noi insine generam cuvinte si imagini distorsionate, fragmentate, rupte dintr-un context mai amplu, nu inzestram aceste imagini cu o masura completa de intelegere, nu vedem procesualitatea dintre cauza si efect si astfel cu propria mana contribuim la adancirea proceselor infernale de distrugere. Iar cineva exact asta asteapta daca privim lucrurile din pozitia unui razboi rece in care suntem implicati. Cineva se bucura de toate acestea, isi freaca palmele si abea asteapta sa ne cucereasca fara nici un foc de arma.
Doar nu credeti ca toti ziaristii si cei din televiziuni au fost chemati la un congres la care li s-a dat bani si li s-a spus: ia banii acestia, du-te la tine in tara si distruge-o prin dezinformare, distorsioare, informare partiala, promoveaza non-valori, ingreuneaza accesul in massmedia a valorilor, promoveaza sexul si destrabalarea, ridica-ti copii impotriva parintilor, parintii impotriva copilor, profesorii impotriva guvernantilor…Nu! Nimeni nu le-a dat nici un ban pentru asta. Ei fac toate acestea din propria prostie, din neintelegerea faptului ca massmedia, religia, educatia, reprezinta arme, care poate fi utilizata pentru apararea si dezvoltatea propriului popor cat si pentru distrugerea lui. Cuvintele lor se va rasfrange, in lumea moderna asta se va intampla chiar in timpul vietii lor. Nu va fi deloc placut. Orice ziarist poate spune: noi facem exact ceea ce trebuie, suntem cainele de paza a societatii, nu puteti sa spuneti ca noi suntem vinovati de tot ce s-a intamplat sau se intampla in tara asta. Mai sunt si cei din guvern. Nimeni nici nu spune ca intreaga responsabilitate sta pe umerii massmediei. Eu spun doar ca e nevoie de o mare consteintizare si responsabilitate atunci cand operezi cu imagini si cuvinte. Trebuie sa intelegi ce faci, ce efecte generezi si incotro impingi lucrurile prin anumite vorbe, idei, mai ales daca esti un moderator, ziarist cunoscut, reprezentativ si cuvantul tau reprezinta ceva inzestrat cu putere si credibilitate pentru miile de oameni. Iata cum din pozitia trinitatii se intelege – masura.
Iata un alt exemplu:



In acest desen vedem globul pamantesc. Aici este reprezentata civilizatia vestica, Rusia si civilizatia estica. Rusia a incearct sa se alipeasca de una dintre aceste civilizatii, dar vede deja, ca nici una nu este pentru ea acceptabila. De ce? Pentru ca din punct de vedere al trinitatii intreg globul pamantesc, vrem noi asta sau nu, intelegem sau nu se afla sub o conducere ierarhica mult mai inalta decat oricare alta pamanteana si aceasta conducere este asigurata de legile Universului. Iata ca astfel trinitatea respectiva este raspandita pe suprafata pamantului tot in esenta de trei, desi pentru Univers trei sunt una. Exista un singur glob, o umanitate care detine in sine trinitatea. Astfel, civilizatia vestica, (Franta, Germania, Spania, Anglia…) idealul intregii civilizatii vestice este unul materialist ( a manca, a bea, a avea bani, a consuma, a face sex…) a satisface necesitatile materiale a populatiei. Aici prea multa spiritualitate nu o sa gasiti. O sa gasiti multa tehnologie performanta de productie, de consum…dar spiritualitate, tendinta, nazuinta, aspitatie…nu prea.
Civilizatia estului este una a duhului. Acolo se cultiva scufundarea in sine, meditatia, nonviolenta, yoga, autodesavarsirea, cunoasterea de sine… Rusia nu se inscrie in piesaj nici acolo, nici dincolo. Unii incearca sa le bage rusilor pe gat valorile vestice, modelul economic, drepturile omului…altii incearca sa-i impinga catre valorile estului. Rusia nu accepta nici unul din aceste modele. De ce? Pentru ca Rusia prin ea insasi a fost si este o civilizatie si nu un stat. Rusia este civilizatia – masurii si in acest sens Rusia a intrecut atat civilizatia estica cat si pe cea vestica. De exemplu: civilizatia vestica compusa dintr-un numar suficient de state, abia acum nu mult timp in urma a inceput sa realizeze valuta unica (euro), indepartarea granitelor dintre statele membre ale comunitatii, parlamentul European… pe cand Rusia a facut toate aceste lucruri cu mult timp in urma si a adunat la un loc intr-un singur stat interesele a 16 tari unionale in care traiau peste 140 de etnii. Rezulta ca Rusia este o civilizatie, care in comparatie cu civilizatia vestica, deja a trecut pe aceasta cale. In URSS exista valuta unica, Parlamentul URSS, Judecatoria Suprema a URSS, Banca Centrala a URSS, nu existau granite, circulatia era libera, accesul la studii era gratuit, invatamantul era obligatoriu, fiecare avea un loc de munca, erau perioade cand salariul crestea iar preturile scadeau, se produceau nave spatiale si tehnica de razboi de calitate inalta si cautata in intreaga lume, profesorii erau profesori, politistul era politist, functionarul era functionar si mafiotul era mafiot. Totul este autentic si nu pseudo asa cum e la noi, pseudopolitist, pseudoreligie, pseudoparlament...Toate acestea in civilizatia vestica abia acum se incearca a le creea si probabil dupa modelul rusesc cu anumite adaugiri sau retusari. In Rusia de atunci fiecare popor isi pastra individualitatea proprie culturala, dar se dezvolta si o cultura unionala paralela. Imi aduc bine aminte cum se dezvolta prietenia popoarelor, schimbul de cadre si specialisti, schimburi de tehnologii, marfuri, bunuri…In mijlocul Moscovei era o fantana arteziana grandioasa cu numele de ,,prietenia popoarelor”; in intrega tara se organizau concerte si spectacole care promovau cultura altor nationalitati. Mai trebuie sa retineti ca pe vremea existentei URSS nici un popor membru nu a fost atacat sau distrus. Au fost greseli, nu greseste numai cel care nu face nimic. Au existat si presiuni pe diferite republici pentru ca se urmarea buna functionare a intregului si nu doar a unor parti a lui. Toate acestea au existat cu adevarat. In comparatie cu America, care a distrus civilizatia indienilor, Rusia chiar se poate mandri ca nu a permis asa ceva cu propriile popoare membre. Pana si astazi in Rusia exista o civilizatie multinationala, care coabiteaza impreuna pe acelasi teritoriu pastrandu-si cultura si traditiile. Si acum sa fiti atenti, in timp ce vestul isi face valuta unica, distruge granitile, se uneste…pe rusi incearca sa-i dezbine, sa le instaleze granite, fiecare stat sa fie cu banul lui…Nu e ciudat? Toate aceste eforturi nu se vor incununa cu suces niciodata, pentru ca istoria nu poate merge inapoi ci numai inainte. Astfel in conformitate cu trinitatea putem spune clar ca vestul este civilizatia materiei, estul este civilizatia duhului si Rusia – civilizatia masurii.
Nu stiu cine exact a scris intr-o revista locala din Rusia, sub forma ironica ca in viitor Franta si Japonia vor intra in componenta Rusiei. Multi atunci au ras de acel articol. Dar, acum sa vedem ceva ineresant: procesul de concentrare a tuturor fortelor productive si a resurselor naturale in mainele unei elite globale este unul obiectiv? Este! Civilizatia umana este precum un submarin? Este! In acest submarin fiecarei tari ii este delimitat un anumit sector (America – politistul global, Japonia – tehnologie electronica inalta, robototehnica..., Spania – zona de odihna si distractie…). Cablurile, sosele, drumuri (internet…) sunt trase. Tevile pentru diferitele necesitati sunt intinse (gaz, petrol, substante chimice, apa..). Totul e construit deja. Procesul de globalizare s-a terminat demult. Acum, daca se duce submarinul la fund, nici nu are importanta din a cui vina, ne scufundam cu totii, vedem asta in exemplul crizei financiare globale. Toti suntem deja varati in acest submarin, care este condus de cine? Nimeni nu stie cine si nici in ce directie merge. Numai cei de sus, care au planuri pentru sute de ani stiu. Nici macar presedintii de tari (presedintii de sectoare a submarinului) nu stiu incotro se indrapta umanitatea si de ce.
Acum ca suntem toti in acelasi submarin dupa care reguli vom trai? Dupa cele vestice care se bazeasa pe principiul ,,dezbina si stapaneste,,? Nu mai merge, pentru ca foarte rapid sectoarele submarinului se vor porni unele impotriva altora si va trebui sa intervina politistul global pentru a restabili si intretine linstea si ordinea. Pana cand politistul va vrea sa-si faca treaba, iar noi ceilalti vom arunca cu pietre in ei, ne vom trezi ca submarinul e gata scufundat, se salveaza cine si cum poate. Deci asa nu e bine, toti stiu ca nu va functiona. Rezulta ca pe acest submarin trebuie sa instauram o noua ordine mondiala. Ce fel de ordine? Noua si mondiala! Suntem atat de multe popoare in submarin, cum ne vom intelege intre noi, cum ne vom sincroniza ca sa nu ne calcam pe picioare si sa nu doara? Simplu! Se va construi o civilizatie noua – globala, care va necesita un guvern unic si mondial. Va fi nevoie si de o moneda globala, de dorit una pe suport electronic, iar portmoneul sa fie cat capul unei furnici si sa-l porti sub piele, pe mana sau in frunte ca sa nu-l pierzi niciodata, sa nu ti-l fure nimeni, sa nu mai poti spune ca ai uitat actele si permisul auto acasa, sa te poti legitima oriunde si oricand. Dar chiar si asa, si daca va fi un singur guvern mondial dupa ce reguli vom conduce, dupa acestea  sau ? Primul set este – dezbina si stapaneste si am vazut ca exista riscul sa nu functioneze. Cel de-al doilea set de reguli spune: dar si noi suntem oameni, avem dreptul la viata, detinem individualitate si irepetabilitate si noi vrem sa traim. Fiecare tara are dreptul la propria dezvoltare, la viata, la manifestarea propriei culturi si nu vrea sa traiasca intr-un sistem in care unii puternici domina si stapanasc si toti ceilalti se supun si executa. Toti vor sa fie liberi in a se exprima si a trai in moduri diferite, daca nu incurca prin asta celor din jur. Iata cum din perspectiva trinitatii se vede si acest proces al globalizarii. Dar, asta nu inseamna ca, daca asa se vede asa se va si intampla. Cine stie cat sange se va mai varsa si cata suferinta inca ne va fi dat sa suportam pana se va ajunge totusi undeva. Partial va fi asa cum am scris, dar in detalii voi scrie poate alta data .
Sa concluzionam! Exista Universul cu tot felul de stele, galaxii, planete printre care si a noastra si exista omul pe acest Pamant. Intre toate fragmentele Universului in permanenta se petrec schimburi de informatie. Omul constientizeaza doar o mica parte din intreg volumul de informatie care trece prin el. Informatia neconstientizata din cele mai diferite cauze este depozitata in subconstient. Toate procesele din Univers au un caracter vibrational. Universul este mental, adica este inteligent si astfel inteligente sunt si oricare ale fragmanete din Univers ( munte, rau, mare, ocean, carte, piatra, copac…). Fiecare element din Univers transmite in permanenta informatii celorlate elemente. Totul in Univers este interconectat si interdependent. Toate fragmentele se influenteaza reciproc. Omul este si el un fragment al Universului la fel de important ca si Soarele, Luna sau oricare alt lucru. Omul nu poate sa existe in afara Universului si din acest motiv trebuie sa traiasca in pace si armonie cu toate celelate elemente ( paduri, animale, oameni, natura, Cosmos..) Informatia si materia se modifica pe masura dezvoltarii intregului Univers. Nu exista dezvoltare separata a unui fragment. Cand un oarecare fragment suporta modificari acesta atrage dupa sine modificari in lant in toate sistemele interconectate si interdependente. Universul este vesnic si nu este limitat in spatiu, este infinit. Universul reprezinta un sistem complex si stationar care functioneaza in regimul motorului vesnic (Perpetuum Mobile). Acest sistem este astfel organizat si reglat incat nici nu intinereste nici nu imbatraneste, nu se imbunatateste nici nu se inrautateste, nu cauta forme noi de existenta, nu cunoaste dezvoltare, nu tinde catre ceva anume. In Univers exista materie moarta sau nevie, care este inzestrata cu un cod vesnic si detine o structura absolut stabila a nucleului in structurile atomice. Pe langa aceasta exista si materia vie – categorie istorica ce poate sa apara si sa dispara, sa treaca dintr-o stare in alta. Intreaga materie in Univers este structurata si detine o imagine. Toate procesele din Univers au un caracter oscilator, vibrational. Teoria relativitatii din aceasta perspectiva este un mit si nu este o teorie stiintifica. Ultima nu o spun eu ci marii oameni de stiinta din cele mai diferite domenii moderne de cercetare inclusiv si din fizica cuantica.
Timpul – categorie subiectiva introdusa de catre om. Timpul apare numai pentru subiect in procesul de masurare a reflectiei unei oarecare oscilatii asupra alteia. Masurarea timpului se face cu ajutorul unui etalon creat de om. In Univers timp nu exista. Perceptia subiectiva a timpului ne duce spre analiza mai multor forme de timp. Astfel au aparut categorii ale timpului cum ar fi, timpul fizic, biologic, social, psihologic, varsta biologica, varsta neuronala, varsta psihologica, varsta emotionala…timpul astronomic. Exista chiar si timpul electronic prin intermediul caruia putem pe calculator sa procesam niste procese care in natura decurg in sute de ani, aici le comprimam si totul se intampla in cateva secunde. Procesul curgerii timpului cu o frecventa etalonata in relatie cu subiectul poate fi interior sau exterior. Perceptia timpului este diferita si independenta de nivelul vibrational in care ne aflam si facem aceste masuratori. Sa zicem ca noi traim intr-un diapazon de frecvente joase, iar ei, altcineva traiesc intr-un diapazon de frecvente inalte. De la acest nivel noi nu vom reusi sa asimilam intreaga informatie si coduri care se produc la ei intr-un anumit interval de timp pentru ca totul decurge foarte si foarte repede. Ei vor putea asimila intreaga informatie care se produce la nivelul nostru de frecvente in acelasi interval de timp, ba chiar le va mai si ramane ceva pentru un pui de somn deoarece pentru nivelul lor de percetie, la noi totul decurge foarte lent. Volumul de informatii este diferit in cadrul aceluiasi fragment de timp. La noi se produce un volum mic de informatii pentru ei, la ei se produce o cantitate extrem de mare de informatii astfel incat noi nu reusim sa asimilam intreg volumul.
Polarizatia este diferita, unele sunt oscilatii verticale, altele sunt orizontale. Daca, sa zicem ca noi avem o oscilatie verticala, iar ei au o oscilatie orizontala atunci chiar daca ei s-ar afla sub nasul nostru, nu o sa vedem decat o linie. Nu ii vom putea percepe. Pentru a putea vedea lumile fine trebuie sa ne largim starile noastre informationale.
Intelegerea corecta si cat mai completa a spiralei evolutiei este foarte importanta pentru imaginea de ansamblu asupra lumii in care traim, pentru intelegerea mecanismelor vietii. Cel care intelege aceste lucruri vede clar ce trebuie de facut, cine nu umbla cu ochii legati.
Astfel de articole puteam sa scriu inca cu multi ani in urma, dar intelegeam ca in comformitate cu spirala evolutiei omenirea poate trece la o noua etapa abia dupa ce s-a saturat de cea veche. Acum cred ca lumea deja s-a cam saturat de viata pe care o are si care este nedemna de ei ( Poate un caine sa aiba infarct? Poate daca ii oferi conditii de viata omenesti). Iata ca scriu, ma exprim, cine are de invatat sa invete. Daca as fi facut asta mai inainte toti aveau sa se uite la mine ca la un nebun, acum insa ma indoiesc ca cineva nu ar intelege corect ceea ce scriu eu pe aici. Cine nu intelege, nu va citi acest articol nici pana la jumate si va pleca pe vreun site porno, probabil. Lui inca nu i-a venit timpul, inca nu s-a trezit, ii place sa mai doarma putin, pana cand poate chiar Natura il va trezi. Sper doar sa nu fie prea tarziu pentru el. De aceea foarte des asa numitii revolutionari infocati ( eu vreau totul acum, acum sau niciodata…) au pierit in acel - „vreau acum”. Nu putem intrece masura dezvoltarii. Asteptam sa se satisfaca macar catusi de putin masura dezvoltarii si abia atunci putem interveni pentru a accelera procesele. Din acest motiv unele procese erau asteptate de unii oameni si urmasi lor cu sutele de ani. Cateva mii de ani au asteptat unii ca sa poata realiza anumite lucruri. Noi nu stim bine ce vrem nici macar pentru urmatorii patru ani. Orizonturi noi din patru in patru.
Intamplari nu exista. Orice asa numita intamplare este o determinare statistica conditionata de matricea posibelelor stari, masura.
Toate procesele in Univers sunt intrepatrunse dupa principiul matreoselor rusesti, sau cum spun cei de la Pasarea Colibri – colevia mica in colevia mare, iar peste asta una si mai mare. Matreosa cea mai mare are dimensiunea Universului si contine in ea toate celelalte matreose inclusiv si omul, toate celelalte spirale evolutive. Astfel omul nu poate sa iasa din planul Dumnezeesc si nici nu se poate ascunde de acesta. Omul nu poate iesi in afara Universului si se supune tuturor legilor Universului si liniei lui majore de dezvoltare si interese. Fiecare element din Univers se dezvolta dupa propria lui matrice, insa, daca omul de exemplu evita si se sustrage influentelor unor factori si spirale evolutive mai mari, care poate chiar il include, atunci acesta isi atrage suferinta. Sa presupunem ca Cosmosul este soferul, atunci Pamantul nostru este automobilul. Cosmosul conduce automobilul si acesta ii furnizeza primului o multime de date de feed – back.



Daca rezultatele sunt cele potrivite, atunci totul e bine, daca nu atunci, Cosmosul apasa ori acceleratia ori frana, ori schimba viteza, aprinde farurile…Astfel Cosmosul in relatie cu fiecare dintre noi si cu oricare alt element, detine legatura directa si legatura inversa, ascendenta si descendenta sa zicem. A te sustrage influentelor din partea soferului, principiului conducator, a nu baga in seama ceea ce se intampla cu natura, cu omul, cu procesele ce se produc in biosfera planetei Pamant si in Cosmos in general este sinucidere curata. Acesti factori trebuie luati mereu in seama atunci cand ne gandim la organizarea vietii individuale si colective mai ales, tot asa cum un sofer trebuie sa ea in seama o multime de indicatori oferiti de aparatura autoturismului.
Iata asa ne-am intors de unde am pornit si anume la metodologie. Cine cunoaste metodologia, are perceptie corecta asupra vietii, ia decizii corecte, analizeaza corect ce se intampla in jur, actioneaza corect. Cine nu cunoaste metodologia devine in mod automat prizonierul celor care stiu si detin astfel de cunostinte. Prizonier al celor care stiu poate ajunge un individ separat cat si state intregi impreuna cu presedintele lor si cu toate serviciile secrete, fara macar sa inteleaga cum au ajuns in acea situatie. Cand incepi cate ceva sa intelegi este deja prea tarziu, deoarece esti cumparat, sau dator vandut, nu iti mai apartii, esti cotropit fara nici macar un foc de arma, resursele nu iti mai apartin, populatie nu te mai asculta, statul se dezintegreaza, institutiile statului nu mai au autoritate…te-ai si predat si faci exact ce ti se spune.
Concluzia generala. Umanitatea de astazi a fost adusa pe un drum infundat, la marginea prapastiei, pentru ca preotimea Egiptului antic prin sisteme extrem de elaborate de manipulare, absolut egoiste nu a permis ca lumea sa aiba acces la o imaginea corecta, de ansamblu asupra lumii. Umanitatea a avut nevoie de o perioada mare de timp ca sa se descurce in toata aceasta minciuna. Oricat de lunga si innodata nu ar fi funia, odata si odata tot ii dai de capat. Orice dig nu ai pune in calea adevarului, acesta odata si odata se va sparge si intreg continutul se va revarsa inundand cu putere tot ce ii sta in cale. Acum suntem in prag de inundatie. Aceasta minciuna special organizata inca de atunci a adus astazi umanitatea in plina criza globala de sistem, adica de imagine asupra lumii.
Pentru a iesi din aceasta criza globala de sistem trebuie sa dobandim o pozitie corecta pentru a intelege corect mecanismele vietii ( viata omului, viata societatilor, mecanismele vietii…) si legile cosmice.
Imaginea falsa care ne-a fost strecurata se sprijinea pe principiul ,,separa si stapaneste”, astfel chiar si bisericile s-au separat intre ele si stiintile, si oamenii, statele, lumea bipolara, multipolara, dualitate, dihotomie… Ce este primar, materia sau constiinta, spiritul? Este o intrebare falsa, o doctrina falsa, o viziune falsa. In realitate lucrurile stau in cu totul si cu totul alt mod. Conceptia corecta se bazeaza pe principiul trinitatii si care spune ca materia si informatia se modifica in masura dezvoltarii. Materia, informatia, masura. Ascunzand masura globalizatorii au reusit sa realizeze principiul „dezbina si stapaneste” care a permis ca lucrurile sa ajunga pana aici. Vedem cu totii pana unde s-a ajuns. Introducerea masurii la locul de cinste, pe care trebuie sa o aiba permite umanitatii sa se pozitioneze astfel incat va putea sa vada corect imaginea de ansamblu si in detalii a lumii in care traim cu totii. Tara cea mai pregatita pentru a ocupa aceasta pozitie astazi in lume este Rusia– civilizatia masurii. Romania si ea cu mici eforturi ar putea cu succes ca se pozitioneze corect, deoarece anume pe aceste teritorii cu multi ani in urma au existat stramosii nostri, o civilizatie absolut fascinanta, spirituala, puternica si care putem spune ca au sfintit aceste locuri. Noi suntem urmasii unui neam extraordinar si ar trebui sa fim mult mai atenti cu valorile pe care le detinem, sa fim mai atenti cu muntii nostrii, cu padurile, cu resursele, cu apa din izvoarele de munte, cu noi insine. Aici inca se pastreaza vii tot felul de ganduri forma lasate de stramosii nostrii. Acele ganduri forme contin informatii si cunostinte extraordinare, sacre, trebuie doar sa fim mai putin ignoranti, trebuie sa mai incetam a proslavi cultura americana uitand aproape toatal pe a noastra. Trebuie sa investim in noi insine, deoarece nimeni nu ne va salva in caz de ceva, va trebui sa ne salvam singuri, asa cum am mai facut asta in procesele istorice.
Suntem urmasii unui neam, care detine intr-o forma echilibrata toate cele trei elemente ale trinitatii. Aici a trait in trecut un popor care stapanea materia, informatia si masura. Putem spune ca era un popor maret, viteaz, rezistent, inteligent, care cunostea foarte bine masura lucrurilor, masura intelegerii lucrurilor, masura permisului si nepermisului. Din acest motiv aveau niste traditii foarte bine puse la punct pe care le urmareau cu sfintenie. Aici a trait un popor care cunostea ceea ce noi astazi nici nu ne putem imagina si era greu de invins, pentru ca nu se vindea. Noi cei de astazi, urmasii lor, cum putem invinge, cum putem castiga, cum putem construi daca ne vindem tara si unii pe altii atat de ieftin? Ne vindem strainilor pe nimic, ne mai si laudam cu asta. In pamant ar trebui sa intram de rusine si de constientizarea propriei prostii, insa noi ne simtim bine pentru ca nici macar nu constientizam in ce situatie ne aflam. Nu constientizam ca prin tarile din jur, prin Europa, politicienii de acolo, oamenii de afaceri, pur si simplu rad in hohote de prostiile pe care le fac politicienii nostri, ne privesc ca pe niste tarani care s-au trezit si ei prin saloane inalte si se comporta ca ciobanii. Asta se intampla pentru ca nu avem conducatori care sa inteleaga pe ce lume traiesc si cum functioneaza mecanismele vietii, sociale, globale. Avem manageri, dar acestia sunt altceva, cu totul altceva. Observati cum sunt construite cuvintele acestea doua, cum suna, ce va trezesc in minte: conducator, manager. Con-du-ca-tor sau condu-cator. Simtiti? Iar managerul este un agent si managementul este stiinta de a lua banii din buzunarele oamenilor fara a apela la violenta; Manage-ment (alitate). Scopul acestei stiinte nu este sa te faca sa te trezesti la realitate, ci, dimpotriva sa adormi mai adanc si ca sa te trezesti exact cu pasta de dinti necesara in cos, sa o platesti si sa dormi in continuare fara macar a te intreba de ce anume pe aia ai luat-o din vitrina, desi acolo mai erau alte 20 de sortimente. Va asteptam si data viitoare, cand mai aveti ceva banuti, poftiti pe la noi. Nu trebuie sa stii ce cumperi si de ce, iti vom spune noi totul, te vom dirija exact asa cum trebuie, cum e trandy, cum e in tendinte…Tu doar platesti, de restul ne ocupam noi stimate client. Nu ai bani? Iesi afara nenorocitule! Nu aveti voie sa intrati aici!
Aproape 20 de ani romanul a invatat ce este si cu ce se manaca democratia, afacerile, relatiile, spaga, ploconul…acum insa va trebui sa invatam cum toate aceste lucruri ne-au distrus si continua sa o mai faca. Va trebui sa invatam partea opusa a medaliei. Lumea se schimba, vin noi energii, noi vibratii asupra pamantului. Vin timpuri grele pentru prosti. Multi vor innebuni, se vor sinucide, multi vor dori sa dea bani cu sacul ca sa se salveze si nu va avea cine sa-i ajute, pentru ca oamenii care inteleg cate ceva sunt foarte putini. Sa nu credeti ca descriu aici un viitor apocaliptic. Nu, chiar deloc! Mie personal imi place la nebunie viitorul care vine. Ne asteapta un viitor fascinant, deloc usor, dar extrem de interesant. Abia astept sa intre cu putere era Varsatorului. Doar stiti cum e, moartea omizilor – salvarea copacului.
Nu imi ramane decat sa va doresc o mai mare constientizare, intelegere, un mai mare respect unul fata de altul, sanatate si rezistenta pentru a trece cu succes prin toata aceasta perioada grea de transformari globale. Mult noroc si inteligenta, sau destaptaciune. Desteapta-te romane…

2 comentarii:

  1. icerc sa inteleg.....sper sa inteleg... simt ca inteleg o parete din ceea ce imaprtasiti lumii intregi .... va felicit! voi relua citire pana la insusire ! va multumesc!andreea

    RăspundețiȘtergere
  2. inteleg si in timp ce citeam ma gandeam la solutii,aveti dreptate prosti sunt multi in sensul de adormiti,sper sa se mareasca numarul celor care se trezesc eu ma bucur k m-am trezit imi pare rau k nu m-am trezit mai demult.succes

    RăspundețiȘtergere

UA-32426290-1